Šef Haas F1 Teama, Guenther Steiner potvrdio je da se na VF-21 bolidu neće ništa mijenjati nakon druge utrke tekuće sezone, gdje će na bolidu biti dodani neki manji dijelovi nadogradnje.

Steiner nije krio činjenicu da američka momčad daje prednost razvoju bolida za slijedeću godinu u odnosu na ovogodišnji bolid, jer ekipa želi iskoristiti radikalne nove aerodinamičke propise.

Unatoč tome, šef Haasa je otkrio da će momčad imati nove dijelove koji stižu na vrijeme za drugu utrku u sezoni 2021. godine, iako će to biti posljednje promjene na njihovom bolidu.

„Imali smo kasni razvoj, koji ćemo predstaviti u Imoli. Ali to je posljednji korak ovog bolida,“ uvjerava Steiner.

„Bit će nekih manjih dijelova za Imolu (ali) da budem iskren, nema velikih promjena. To su samo neki manji dijelovi koji se nisu pripremili na vrijeme, ali znali smo da se od prije mjesec dana neće pripremiti.“

„Nije da su zakasnili ili nešto slično, tako da ćemo imati neke dijelove za Imolu, a onda (nakon toga) nećemo mijenjati bolid kao što sam (ranije) već izjavio,“ dodao je on.

Steiner također otkriva kako je momčad nakon predstavljanja (zvanično) bolida u Bahreinu došli na prvu utrku sezone – također Bahrein – sa potpuno istim bolidom s kojim su odrađivali predsezonska testiranja.

„Nismo promijenili niti jedan dio, niti (smo) donijeli nadogradnje sa testiranja ovdje (Bahrein). Tijekom testiranja, svaki dan smo imali nekoliko novih dijelova na bolidu, ali utrkivali smo se u Bahreinu kao da smo završili testiranja u nedjelju,“ dodao je šef Haasa.

Prošle godine je američka momčad također u ranoj fazi zaustavila razvijanje svog bolida, ali Steiner jasno kaže da postoje brojne razlike između bolida od prije godinu dana i trenutnih specifikacija VF-21.

„Sasvim je drugačije, jer smo to morali promijeniti u nove propise: tako da se podnica promijenila, postoji drugo prednje krilo, promijenila se karoserija – jer je očito došlo do nekih promjena na pogonskoj jedinici,“ pojašnjava on.

„Bit će nekih poprilično velikih promjena ako ga uporedite sa prošlogodišnjim bolidom.“