Šef Mercedesa, Toto Wolff kaže da je Valtteri Bottas ostvario značajan napredak u svojim performansama, a to je djelovalo i na performanse Mercedesa. Ipak, o novom ugovoru za Finca nije se izjasnio.


Bottas je prošle godine potpisao jednogodišnji ugovor za sezonu 2019., s opcijom za dodatnu sezonu – ostanak i za 2020. godinu. Nakon što je potvrđen za ovu godinu tijekom VN Njemačke, Finac je sudjelovao u osvajanju oba naslova, obzirom da je Mercedes dao prioritet Hamiltonu u osvajanju petog naslova.

Nakon što je mnogo radio na sebi tijekom zimske stanke, Botas se u velikoj mjeri poboljšao i postao je ‘glavni’ konkurent Hamiltonu u 2019. godini.

Šef Mercedesa naglašava kako je ovo jasan znak da je Finac podigao svoje i Mercedesove performanse, ali isto tako priznaje da je Valtteri bio nezadovoljan što nije pobjedio u Silverstoneu gdje je vodio od samog starta sve do prvog ulaska u boks i izlaska SC-a, koji je omogućio Hamiltonu da dođe do pobjede.

„On je bio brži od Lewisa Hamiltona za pole (position) u Silverstoneu, vodio utrku, branio se na spektakularan način – promijenio poziciju i izgubio utrku, jer je siguronosni automobil za njega izašao u pogrešnom trenutku,“ kaže Wolff.

„Teško je, ali onda bi se oba vozača borila do kraja (pobjeda), tako da je to važno priznati.“

„On neće odustati, što je dobro. Ima ono što mu je potrebno i na utrci u Silverstoneu je pokazao kako je napredovao, a to je stvarno važno za nas kao tim,“ dodao je.

Na pitanje da li je Bottas dovoljno učinio da osigura produženje ugovora za 2020., Wolff se suzdržao, ali je dao podršku Fincu – okarakterišući njegov nastup u Britaniji najboljim do sada.

„Mislim da je napravio dobar iskorak. Za mene su to njegove najbolje trkaće performanse do sada,“ rekao je Toto Wolff.

Lewis Hamilton ima ugovor sa Mercedesom do kraja 2020. godine. Bottas čeka na odluku njemačke ekipe. Na objavu vozačke postave čeka i Esteban Ocon, koji je razvojni i rezervni vozač.