Nico Rosberg ne vjeruje da je Kimi Raikkonen iskoristio svoj puni potencijal u Formuli 1 i smatra da je Finac mogao postići više da je napornije radio.


Raikkonen je 2007. postigao svoj najbolji rezultat u karijeri kada je u prvoj sezoni u Ferrariju osvojio svoj jedini naslov prvaka u karijeri. Ukupno je ostvario 21 pobjedu, a 103 puta se penjao na pobjedničko postolje—po tome je peti najuspješniji vozač ikad, iza Schumachera, Hamiltona, Vettela i Prosta.

Rosberg, koji je s Mercedesom slavio 23 pobjede i koji je 2016. osvojio naslov prvaka, nakon čega se povukao iz sporta, kaže da je Raikkonen s obzirom na svoj talenat mogao ostvariti više da je napornije radio tokom svoje karijere.

„Mislim da je Kimi mogao postići više da je radio napornije,“ rekao je Rosberg, koji svoju izjavu ne vidi kao kritiku na račun popularnog Icemana:“Uvijek je ostao svoj. U ovom slučaju nema pogrešno i ispravno. Ne možeš nikoga natjerati da radi kao luđak.“

Rosberg je slijedio drugačiji put od Raikkonenovog.

„Nisam tako pristupao sportu. Uvijek sam radio što je napornije moguće. On radi šta hoće i šta je dobro za njega. Morate to poštovati.“