Williams je 2019. dosegnuo dno—osvojili su samo jedan bod u 21 utrci, zbog čega su napravili velike promjene u strukturi tima. Za 2020. spremaju ‘veliku evoluciju’ sa novim bolidom, s kojim žele barem uspostaviti kontakt sa sredinom poretka.


Momčad iz Grovea je poslije Ferrarija osvojila najviše naslova u Formuli 1 (9), ali su u prošloj sezoni dotakli dno: bolid nije bio gotov na vrijeme za predsezonska testiranja, uz to je bio prespor, kvalitet dizajna je bio loš. Rezultat svega je jedan bod u cijeloj sezoni i posljednje mjesto u poretku konstruktora.

Williamsovi problemi su se tokom godina nakupljali. 2013. su imali katastrofalnu sezonu sa samo 5 osvojenih bodova, ali je onda došla 2014. sa velikom promjenom pravilnika i novim motorima. Williams je bio u usponu. Osvojili su 320 bodova i treće mjesto u poretku, Williams je tada profitirao od dominantnog Mercedesovog motora. Do 2017. su imali respektabilne rezultate, ali tada počinje Williamsov strmoglavi pad.

Kako je nestajala Mercedesova prednost s motorom, tako je Williams bivao sve lošiji: 257 bodova su osvojili 2015., 138 2016., 83 2017. U 2018. je Williams već bio na dnu, ali mislilo se da od toga gore ne može—netačno! Williams je 2019. bio još gori, te su samo u Hockenheimu osvojili bodove, ali više sretno nego spretno, pošto su obe Alfe kažnjene poslije utrke.

Williams je već nakon prvih metara na testiranjima znao da ih čega teška sezona. FW42 je kompletiran sa zakašanjenjem od 2 i pol dana za predsezonska testiranja u Barceloni.

„Nakon toga smo znali da ćemo u prvih pola godine imati problema,“ kaže njihov vozač Russell.

FW42 je bio uvjerljivo najsporiji bolid na gridu, te im je u prosjeku do naredne najsporije momčadi trebalo više od jedne sekunde. Osim toga su imali problema sa kvalitetom, te su često s bolida otpadali dijelovi nakon prelaska preko rubnika ili izbočina na stazi. Tehnički direktor Paddy Lowe je ubrzo nakon toga napustio momčad, koja nije bila na F1 razini. Vozači i tim su morali riskirati, a da to nisu uradili, možda ni u Njemačkoj ne bi osvojili bodove.

Njemačka je trebala biti prekretnica Williamsove sezone. Williams je donio veliki paket nadogradnji, koji se sastojao od nove podnice i prerađenih bočnih usmjerivača zraka. No, nadogradnje nisu donijele nikakav pomak.

„Tim je vjerovao da će to biti dovoljno da se barem borimo s nekim. Ali poslije Njemačke smo znali da ćemo do kraja godine ostati zadnji,“ kaže Russell.

Williams se nakon toga potpuno okrenuo narednoj sezoni. U posljednjih 14 mjeseci je Williams radio promjene u strukturi tima i nadaju se da će to uroditi plodom. Zbog loših rezultata 2018. i 2019. Williams ni financijski ne stoji najbolje, zbog čega su dovodili vozače koji su sa sobom donosili novac (Sirotkin, Kubica, sada Latifi).

Glavni razlog Williamsovog neuspjeha je loša korelacija između zračnog tunela i staze: drugim riječima, ono što je tvornica obećavala nije prešlo u djelo na stazi. Zračni tunel je zavaravao inžinjere, a bilo je potrebno vremena da se taj problem riješi.

„Morali smo se približiti osnovnoj strukturi bolida. Bilo je aspekata koji su u osnovi bili pogrešni. Nešto je bilo pogrešno sa aerodinamikom. Downforce nije bio konstantan. Strujanje nije bilo čisto. Bilo je faza u 2018. u kojima su se Lance i Sergey ni iz čega razbijali, pošto je bilo problema sa bolidom. Morali smo se nositi s velikim nedostacima što se tiče downforcea i morali smo krenuti ispočetka. Ali od tada smo na dobrom putu.“

Lance Stroll je otišao u Racing Point, dok je Sergey Sirotkin napustio Formulu 1. Umjesto njih su došli George Russell i Robert Kubica. No, unatoč tome se Williams pogoršao. Nijednom nisu prošli u Q2, a u rijetkim slučajevima su imali kontakt s drugim bolidom.

Williams želi zaustaviti ovaj negativni trend i za 2020. najavljuju velike promjene. Komentirajući Williamsov FW43, Russell kaže:

„Bit će velika evolucija. Krajem 2018. smo se odlučili na jednu strategiju, ali nam je trebalo vremena da dođemo do temelja bolida. U zračnom tunelu dugo nismo vidjeli napredak sa downforceom. Ali trend je sada drugačiji. Napredak u zračnom tunelu za 2020. izgleda obećavajuće i definitivno ćemo biti jači.“