Max Verstappen je odgovorio na tvrdnju bivšeg vozača Red Bulla Sebastiana Vettela nakon što ge je svrstao u istu kategoriju kao sedmerostrukog prvaka. 

Aktuelni prvak je na pragu da zapečati svoj treći naslov, a isti može zaključiti na nadolazećem trkačkom vikendu na Velikoj nagradi Katara i to na sprint utrci koja je na redu slijedećeg vikenda. 

Nizozemac je pobijedio u 13 od 16 utrka održanih ove sezone, srušivši Vettelov rekord prema uzastopnim pobjeda u historiji Formule 1 upisujući 10 pobjeda zaredom između Miamija i Italije, a niz je okončan na Velikoj nagradi Singapura.  

Vettelu nisu strana dominantna razdoblja u Red Bullu sa kojim je osigurao četiri uzastopna naslova prvaka između 2010. i 2013., a govoreći na Velikoj nagradi Japana, Nijemac je Verstappena stavio u isti rang sa imenima kao što je Michael Schumacher. 

Na pitanje da li je Schumacherov fan i je li krenuo u smjeru njegovog uspjeha, Verstappen je, rekao: “Nikad nisam bio ničiji obožavatelj.” 

“Cijenio sam svačiji uspjeh. Sa svoje strane, želim biti tamo jednog dana, želim stajati na postolju ili pobjeđivati na utrkama. Ali svi su drugačiji, svi imaju drugačiji način [kako] doći do Formule 1 u svakom slučaju – drugačiji odgoj.” 

“Dakle, postoji mnogo faktora koji dolaze u igru i to je lijepa stvar kod Formule 1, svi su drugačiji jer kada bi svi bili potpuno isti, mislim da je prilično dosadno.” 

“Naravno, uspjeh nekih od velikana je nevjerovatno. Možda ćete iz toga dobiti malo inspiracije, ali ne bih nužno želio pokušati to učiniti na isti način ako znate na što mislim.” 

“U svakom slučaju, svijet se mijenja svaki put, zar ne? Svako različito doba pa i to morate uzeti u obzir,” zaključio je Max Verstappen.