Max Verstappen kaže da su njegovi prvi dojmovi o novom Red Bullovom bolidu za 2019. pozitivnii da će njegova momčad pokušati ostvariti što više pobjeda slijedeće sezone.


Red Bull je nakon 12-godišnje saradnje sa Renaultom odlučio promijeniti dobavljača motora, te od ove godine rade sa japanskim proizvođačem Hondom. Honda je tijekom 2018. ostvarila ohrabrujući napredak sa Red Bullovom sestrinskom momčadi Toro Rossom i poboljšali su svoju pouzdanost i performanse, što je impresioniralo ‘Bikove’ i natjeralo ih da razmisle o promjeni dobavljača motora.

Austrijska momčad će svoj novi RB15 predstaviti 13. februara—istog dana kao i aktuelni prvaci Mercedes te Racin Point, a Verstappen kaže da su dojmovi o novom Red Bullu pozitivni.

„Novi bolid sam vozio samo u simulatoru, ali zasad je osjećaj pozitivan. Ne znamo šta rade druge ekipe, tako da ćemo morati sačekati. Nikada ne znate šta možete očekivati,“ rekao je Verstappen.

Red Bullov odnos sa Renaultom je pao na niske grane posljednjih godina, a Verstappen kaže da je prelazak na Hondine motore donio novu motivaciju i da je cijela momčad puna „pozitivne energije.“

„Primjetite da postoji želja za pobjedom, s obje strane—tima i dobavljača motora. Počinjemo iznova sa Hondom i svi su motivirani.“

Unatoč optimističnim najavama da će se u prvoj sezoni sa Hondom boriti za naslov, Verstappen umanjuje očekivanja i smatra da se japanski proizvođač u polju snage pogonske jedinice neće odmah moći nositi sa Mercedesom i Ferrarijem.

„Mislim da se nećemo odmah moći boriti sa Ferrarijem i Mercedesom u smislu snage motora, ali Honda radi sve što je u njenoj moći da bude na toj razini što je prije moguće. Pokušat ćemo ostvariti što više pobjeda—u tom slučaju se eventualno možete boriti i za naslov. Ali teško je sve to predvidjeti u ovom trenutku, ali nadam se da će biti pozivino,“ rekao je Verstappen.


Red Bull nadoknadio aero gubitke za 2019.

Ove godine će doći i do promjene aerodinamičkog pravilnika—prednja krila će biti 20 cm šira i 2 cm viša, te pojednostavljena. Usmjerivači zraka iza prednjih točkova će biti niži, dok će stražnje krilo biti više i pojednostavnljeno s bočnih strana.

Ekipe su na početku bile suočene sa velikim gubicima downforcea u odnosu na 2018., ali su razvojem počeli postizati stare razine downforcea. Red Bullov motorsportski savjetnik Helmut Marko je nedavno rekao da je njegova momčad nadoknadila aero gubitke za 2019.

„Imamo iste aerodinamičke podatke kao i prošlog ljeta, ali kad stignemo u Melbourne, vjerovatno ćemo biti još bolji,“ rekao je Marko.