Očekuje se da će Pirelli odustati od promjene svoje C2 smjese za slijedeću godinu nakon što ispitivanja prototipa na Velikoj nagradi Japana nisu pokazala nikakvo poboljšanje. 

Službeni dobavljač guma procjenjuje neka manja podešavanja u odabiru smjese guma za slijedeću godinu u pokušaju da riješi neke manje probleme. 

Jedno od područja koje je trebalo doživjeti promjene je bilo učiniti C2 – treću najtvrđu smjesu u svom izboru koja ide od C0 do C5. 

To je zato što se pokazalo da je po performansama prilično blizu C1, a dalje od C3, tako da bi mali napredak pomogao da razlike između spojeva budu izjednačenije. 

Kao dio pravila testiranja guma, Pirelli je podijelio dva seta prototipa mekše C2 smjese svakom vozaču tijekom prva dva treninga na Velikoj nagradi Japana. 

Međutim, početne povratne informacije iz rada modificiranog C2 pokazale su da se nije postigao očekivani korak performansi, što znači da će se Pirelli sada gotovo sigurno držati trenutnih spojeva u 2024. godini. 

Na pitanje o završetku testiranja u Japanu, šef Pirellija Mario Isola je rekao: “Gledajući podatke, a također i s obzirom na razvoj staze, vjerujem da prototip nema priajnjanje koje smo mi tražili.” 

“Dakle, vjerovatno ćemo ostati na trenutnoj C2 za slijedeću godinu. Bez jasnog rezultata, jasnog koraka u prijanjanju, nema razloga za promjenu i uvođenje nove smjese kada imamo sadašnju C2 koja dobro radi. Bliže smo C1, a dalje od C3, i zato smo htjeli testirati prototip.” 

Pirelli je rekao da je test redizajnirane C2 smjese bio jednokratan, tako da nije bilo plana za bilo kakvu daljnju procjenu prije donošenja odluke. 

Međutim, na Velikoj nagradi Meksika, Pirelli će testirati redizajnirani C4 prototip za koji se nada da će poboljšati njihove karakteristike. 

“Želimo testirati C4 u Meksiku sa istim sistemom, tako da nema namjenskog drugog treninga za nas, već samo dva seta prototipa [za vozače].” 

“Cilj nije pomaknuti C4 [smjesu], jer je pozicija dobra. Ali C4 je pokazala dosta graininga tijekom sezone. Dakle, želimo poboljšati mehaničku otpornost i imati širi radni raspon, jer su povratne informacije timova da je C4 malo špicast.” 

Osim testiranja C4 prototipa planiranog za Meksiko, Pirelli je također najavio da će na trkački vikend donijeti mekše smjesu za razliku od prošle godine: C3 [hard], C4 [medium], C5 [soft].