Red Bullov savjetnik Helmut Marko jasno daje do znanja da planiraju sjajnu timsku zabavu za Katar, gdje će Max Verstappen najvjerojatnije biti proglašen svjetskim prvakom. Austrijanac podsjeća da su ondje cijene alkohola vrlo visoke, tako da trebaju paziti da ne pređu limit budžeta. 

Austrijancu je žao što inžinjeri i mehaničari u Japanu gotovo da nisu imali slobodnog vremena jer je povratni let za Milton Keynes bio iste noći.  

Za njih je dobra stvar što u Kataru mogu osvojiti naslov sa Verstappenom u subotu, a to će im omogućiti dobru zabavu, iako su tamo cijene alkohola jako visoke. Stoga, morat će pažljivo pratiti dio budžeta za ovakve rashode. 

“Imamo prilično gust raspored, a u Suzuki su inženjeri i mehaničari morali biti u Tokiju u deset navečer, tako da su napustili stazu u pet. Imamo još posla prije Katara,” objasnio je Marko u intervjuu za austrijski ORF.

“Nadamo se da ćemo proslaviti titule slijedećeg vikenda u Losailu. Bit će to prilično skupa zabava, budući da su cijene alkohola u Kataru visoke. Prilično su zastrašujuće i morat ćemo biti oprezni sa limitom budžeta,” dodao je.

S druge strane, šef Red Bulla Christian Horner otkriva da će ako osvoje naslov sa Verstappenom, svi zajedno slaviti. U Japanu su mogli popiti samo nekoliko piva, a tvrdi da će zabava u Kataru biti posebna. Ipak, ima još posla, drugo mjesto za Sergia Pereza u prvenstvu vozača. 

“Ako osvojimo naslov sa Maxom u Kataru, slavit ćemo zajedno kao tim. Popili smo nekoliko piva u Japanu, ali posao još nije gotov,” rekao je Horner.

“Nikada nismo bili prvi i drugi u prvenstvu, to bi za nas bilo nešto posebno. Sergio ima dobru prednost nad Lewisom i još veću od Fernanda. To bi bio njegov najbolji rezultat, bio je blizu 2022. Ima sjajan bolid da to postigne ove godine,” dodao je.