Lance Stroll je izuzetno zadovoljan kako je protekao prvi dan trkaćeg vikenda na Silverstoneu i kaže da mu je bilo zadovoljstvo naći se na vrhu tablice vremena na kraju drugog slobodnog treninga.

Racing Point od početka pokazuje odličnu formu što nije iznenađenje s obzirom da su iskopirali aerodinamičku filozofiju Mercedesovog prošlogodišnjeg W10 bolida. Nakon odličnih performansi u Austriji, a pogotovo Mađarskoj, očekivao se jak Racing Point na Silverstoneu.

Stroll je potvrdio da je Racing Point u odličnoj formi najbržim vremenom na drugom slobodnom treningu, a iako ‘službeni’ dio vikenda (kvalifikacije, utrka) još nije počeo, Stroll kaže da mu je bilo zadovoljstvo naći se na vrhu tablice vremena.

„Ovo je bio pozitivan dan i priznajem da mi je zadovoljstvo naći se na vrhu tablice vremena. Bolid je bio jako brz i u simulacijama kvalifikacija i u simulacijama utrke. Recimo da je početak vikenda bio obećavajući.“

„Vjerovali smo da će bolid dobro funkcionirati na Silverstoneu, ali kvalifikacije i utrka je ono što se broji, tako da trebamo sačekati sutra kako bismo imali pouzdaniju procjenu,“ rekao je Stroll nakon drugog slobodnog treninga.

Izrazio je i podršku svom timskom kolegi Sergiju Perezu koji je preključer testiran pozitivno na COVID-19, te ovog vikenda neće voziti za Racing Point. Njega će mijenjati Nico Hulkenberg.

„Moje srce je sa Checom. Definitivno će nam nedostajati, ali sjajno je što se Nico vratio u tim. Siguran sam da uživa vozeći ovaj bolid—i izgleda konkurentno, što je sjajno,“ dodao je Stroll.