Vozač Racing Pointa, Lance Stroll kaže da je imao sreću nakon ‘velikog’ incidenta’ koji je doživio na VN Toskane u nedjelju.

Kanađanin je bio na četvrtom mjestu u 42. krugu. Vozač Racing Pointa je vjerovao da može doći do drugog postolja zaredom nakon trećeg mjesta u Monzi. Bio je oprezan sa gumama i razmišljao je o tome kako može iznenaditi Daniela Ricciarda koji se nalazio ispred njega.

Međutim, onda je sve pošlo po zlu. Strollov bolid je izletio sa staze u brzom zavoju Arrabiate i snažno se zabio u barijere Mugella. Bolid je doslovno izgledao za otpada. Kanađanin se odmah javio putem radio veze i izvjestio o puknuću zadnje lijeve gume.

Utrka na Mugellu se tako po drugi morala prekinuti da bi se ulkonila olupina i popravila granica staze. Stroll kaže da šteta što se desio ovaj incident, jer je prema nemu bilo izgleda za treću poziciju, ali da je sretan što nije ozlijeđen.

„Kakva šteta što se tamo dogodilo. Bili smo u sjajnoj startnoj poziciji, s izgledom za treće mjesto. Srećom nisam ozlijeđen – veliko hvala Formuli 1 i FIA-i na njihovom neumornom radu na poboljšanju sigurnosti,“ kaže Stroll.

Vozač Racing Pointa je iznio i neke pozitivne stvari. Uvjerava da su novi dijelovi koje je momčad donijela u Mugello pokazali pozitivnim, što ih ohrabruje za naredne utrke.

„Ono što je pozitivno jeste da smo imali neke nove dijelove (na bolidu) i svi radili. To nam daje orabrenje za predstojeće utrke. Kraj je bio nesretan, ali tako to ide povremeno u našem sportu.“

Šef Racing Pointa, Otmar Szafnauer kaže da su pregledali uzroke koji su doveli do incidenta njihovog vozača.

„Pregledali smo gumu. Izgleda da je komad krhotina (bolida) na stazi mogao naštetiti (probiti) zadnju lijevu gumu, a to je prouzrokovalo štetu kad se guma našla pod jakim opterećenjem u tom zavoju.“