Kako je Carlos Sainz završio sezonu 2019. kao ‘najbolji od ostalih’ ispred Red Bullovog broj dva vozača, šef McLarena Andreas Seidl izražava veliko zadovoljstvo ostvarenim rezultatom.


Sezona Formule 1 2019. nalazi se u knjigama. Pet vozača iz top tri tima; Mercedes, Red Bull i Ferrari su u top 5 ukupnog poretka. Međutim, Carlos Sainz je osigurao šesto mjesto u tom poretku vozeći za McLaren.

U obračunu posljednjeg kruga na finalnoj utrci u Abu Dhabiju, Sainz je završio u top 10. Tako je uspio da distancira Pierrea Gaslya za jedan bod u borbi za šesto mjesto. Gasly je sezonu započeo u Red Bullu, a završio u Toro Rossu.

Zauzvrat, Alexander Albon je sezonu započeo sa Toro Rossom i preuzeo Gaslyev cockpit u timu iz Milton Keynesa. Albon je sezonu završio sa tri boda iza Francuza i četiri iza Španjolca što je dovoljno za osmo mjesto.

Za šefa McLarena – Andreasa Seidla, Sainzov završetak godine je sjajan. U tom kontekstu je pohvalio Španjolca da ima jake nerve. Vozač McLarena je ‘visio’ sve do zadnjeg kruga na Yas Marina stazi, da bi sjajnom pripremom pretekao Nicu Hulkenberga i tako došao do jako bitnog boda.

„Šesto mjesto je naravno veliki uspjeh za nas kao momčad i za Carlosa, koji se pridružuje četvrtom mjestu u poretku konstruktora,“ kaže Seidl, koji nije zaboravio pohvaliti Lando Norrisa kada hvali Sainza: „Naša dva vozača su fini momci i kad su izvan bolida. To pomaže timskom duhu i pomaže nam svima da napredujemo.“

„Međutim, istovremeno su u bolidu uvijek agresivni – bilo da se to radi o startu, ili kada je riječ o postavljanju odlučujučih manevara preticanja koji su važni za rezultat. To je Carlos pokazao na posljednjim utrkama, što nam potvrđuje da je on naš čovjek za budućnost,“ tvrdi Seidl.

Ipak, Sainzov timski kolega Lando Norris nije se mogao oduprijeti silnom naletu od strane Sergia Pereza u borbi za 10. mjesto poretka vozača, jer ga je Meksikanac pretekao u zadnjem krugu utrke u Abu Dhabiju. Ali, Seidl ipak pohvaljuje svog vozača.

„S obzirom na dužinu stinta (48 krugova) Lando je senzacionalno upravljao gumama. Za razliku od naših izravnih protivnika iz Renaulta, koji su također startali na soft gumama, uspio je utrku da završi u bodovima. U posljednjem krugu je izgubio (protiv Pereza), jer su mu gume u potpunosti bile potrošene.“