Novajlija Formule 1, Mick Schumacher je produžio je ugovor s Haasom, a službena najava vjerojatno je udaljena samo nekoliko dana.

Tinta na novom ugovoru trebala bi se osušiti do utrke ovog vikenda u Sočiju, rekao je šef tima Guenther Steiner u ekskluzivnom intervjuu za RTL.

Potpis Micka Schumachera s američkim timom je samo  pitanje vremena: “Mick bi trebao biti uskoro potvrđen. Pričekajmo još nekoliko dana, nadam se da će tada uspjeti,” rekao je Steiner. “Tada će svi biti sretni, a ja sam pobijedio, ne moram više odgovarati na ovo pitanje.”

Šef Haasa kaže je da je cilj tima finalizirati novi ugovor do utrke slijedećeg vikenda u Sočiju. “Do tada želimo potvrditi obojicu.”. Osim Schumachera, novi ugovor trebao bi dobiti i Nikita Mazepin. Mazepinova domaća utrka u Rusiji bila bi savršena prilika.

“Soči bi bio pravi trenutak. Tada bismo se mogli u potpunosti koncentrirati na slijedeću godinu od Sočija pa nadalje,” pojašnjava on.

Steiner nije želio iznositi detalje novih ugovora, ali 56-godišnjak je naglasio kako definitivno ne postoji prednost za nekog od vozača: “To se prije nikada nije dogodilo, a neće ih biti ni u budućnosti.”

Schumacher i Mazepin su krenuli sa premier klasom ove godine. Međutim, neumoljivo su nadjačani u svom VF-21 bolidu, koji se obično nalazi na samom dnu grida. Nada Schumachera i ekipe je napasti 2022. u novoj eri Formule 1 s konkurentnim bolidom.

Tijekom ljetne stanke su pojavile glasine o mogućoj Schumacherovoj povezanosti s Alfa Romeom. Alfa i Haas svoje pogonske jedinice dobijaju od Ferrarija. U Scuderiji je Schumacher u juniorskom programu.

Međutim, švicarska momčad se očigledno opredijelila za nešto sasvim drugo. Valtteri Bottas je prvi potpisani vozač za 2022. godine. Pod velikim upitnikom je Giovinazzi, jer se priča o vozačima koji imaju velike sponzore.

Mick se očito nije uklapao u ovu priču, tako da ćemo ga i slijedeće sezone gledati u Haasu. Kao što je naznačeno, službena potvrda se očekuje na Velikoj nagradi Rusije