Fernando Alonso priznaje da je Max Verstappen jedini vozač s kojim trenutno ne bi želio dijeliti tim zbog trenutne sinergije s Red Bullom, za koju vjeruje da ga čini nepobjedivim protiv bilo koga.

Pred nama je jedna od najuzbudljivijih borbi za naslov posljednjih godina. Sllijedećih nekoliko utrka će odlučiti hoće li titulu uzeti Max Verstappen ili Lewis Hamilton.

Dvostruki svjetski prvak Fernando Alonso svjedoči ovoj borbi iz svog projekta, a po povratku u Formulu 1 shvatio je koliko je Nizozemac postao nepobjediv s Red Bullom.

Španjolac smatra Nizozemca najboljim vozačem na trenutnom gridu, a uvjerava da je jedini vozač s kojim ne bi želio dijeliti tim, vjerujući da ga kombinacija koju je ostvario zajedno s Red Bullom čini nenadmašnom.

„Trenutno je on jedini s kojim se ne bih htio utrkivati. Jako poštujem Maxa, pa trenutno u okruženju Red Bulla sa njegovim timom, sa njegovim iskustvom, mislim da se mnogi vozači ne bi mogli pridružiti Red Bullu i pobijediti Maxa. Da ste Maxa izbacili iz Red Bulla, možda biste imali bolje šanse,“ kaže Alonso.

Vozač Alpinea  vjeruje da je Verstappen već preuzeo palicu od Hamiltona kako bi postao najbolji vozač Formule 1. „Mislim da je trenutno na vrhu, smatram ga trenutno najboljim u paddocku,“ dodao je.

„Njegovo poboljšanje privuklo je veliku pažnju u prve dvije godine. Već je započeo na visokoj razini, ali imao je nekih incidenata, možda i previše agresivnih u nekim potezima i sličnim stvarima,“ pojašnjava on.

„Sada, mislim da je dostigao razinu zrelosti koja je vrlo visoka, a sa svojom prirodnom brzinom, postaje poprilično težak da ga iko pobijedi. Zato mislim da je on favorit ove godine, a vjerojatno i slijedećih nekoliko godina,“ rekao je Alonso.