Damon Hill kaže kako će George Russell morati podignuti svoju razinu perfmansi ako se slijedeće sezone želi natjecati s Lewisom Hamiltonom u Mercedesu, ali računa da mladi Britanac to može učiniti.

Nakon što se tijekom svoje karijere utrkivao sa nekoliko legendi Formule 1, Damon Hill je uvjeren da George Russell ima sve što je potrebno za takmičenje protiv Lewisa Hamiltona slijedeće sezone.

Mercedes je nedavno ozvaničio Russellov prelazak u momčad, a Valtteri Bottas je nakon pet godina provedenih u Srebrnim strijelama otišao u Alfa Romeo.

Svjetski prvak iz 1996. godine smatra da će mladi Britanac brzo shvatiti koliko mora podići svoju razinu performansi kako bi se takmičio protiv sedmerostrukog svjetskog prvaka s obzirom na svoja iskustva u Williamsu.

“Postoji još jedna razina. To sam i sam otkrio,” rekao je za Hill za Sky Sports.

“Postoje vozači koji su brzi. Unaprijeđen sam na temelju svojih sposobnosti, ali kad sam naišao na vozače poput Alaina Prosta, Nigela Mansella i Ayrtona Senne, brzo shvatite: o dečko, oni su na drugoj razini.”

“Nekako je mistično šta oni mogu učiniti, mislim da George ima talenta za to,” dodao je.

Russella slijedeće sezone očekuje teška, ali respektabilna borbu s Hamiltonom. Hill vjeruje da će Mercedes nastojati osigurati da stvari ne postanu stjenovite nakon burnih godina koje je ekipa imala sa Rosbergom i sedmerostrukim svjetskim prvakom.

“Mercedes želi imati dobru sliku o javnosti u timu,” pojašnjava bivši vozač Formule 1. “George nije neko ko će to učiniti na isti način kao Nico.”

“Nico (Rosberg) je odlučio da se mora nekako destabilizirati – to je gotovo priznao – i psihološki poraditi na Lewisu. Uspio je, morate reći. Svi vozači žele pobijediti,” jasan je Damon Hill.