Carlos Sainz kaže da glasine po pitanju prvog vozača u Ferrariju ne pomažu njegovoj momčadi jer se on sa svojim timskim kolegom jako dobro slaže.

Nedostatak prave prve vožnje koju Ferrari deklariše tema je koja dijeli entuzijaste. Ima onih koji smatraju da bi talijanska momĉad trebala imati jasniju hijerarhiju između Charlesa Leclerca i Carlosa Sainza, dok oni koji misle da dva vozača na istoj razini mogu samo potaknuti napredak obojice.

Bez nekih timskih naredbi datih Sainzu da favorizira Leclerca, Ferrari je ponovno krenuo drugim putem 2023., uprkos glasinama koje bi željele da Moneženin bude prvi vozač.

Španjolac, koji je u Singapuru pobijedio i zato što je cijeli vikend bio najbrži, te što mu je Leclerc pomogao u početnom dijelu, brzo je naglasio kako on i njegov timski kolega zajedno jako dobro rade.

Vjerujete da se [Leclerc i ja] borimo da budemo broj jedan. Mediji su zaslužni za sve to, jer u našim ugovorima i načinu vožnje jasno je da je Ferrari prioritet broj jedan. Ferrari je na prvom mjestu, sve ostalo dolazi poslije,” rekao je Sainz.

“Prioritet je da Ferrari pobijedi, uvijek je bilo tako i uvijek će biti tako. Jednom ćete vi biti ispred, drugi put iza, drugi put vi pomažete partneru, a drugi put on vama,” pojašnjava on.

“Koliko god ljudi željeli tražiti prvog i drugog vozača, Charles i ja nikada nismo imali problema i uvijek smo savršeno surađivali,” napominje on.

To je ljepota Ferrarija, to je prednost koja se, međutim, izvana vidi kao nedostatak. Što ako ova stvar utiče na nas? Ne znam, definitivno ne pomaže,” pojašnjava on.

“Fan koji uvijek pokušava pronaći problem ili članak koji vrši pritisak na vozač broj jedan i dva, definitivno ne pomaže.” 

“Prilično smo navikli na sve ovo i znamo kako se dobro nositi u određenim situacijama, svakako oni kojima je stalo do Ferrarija ne bi trebali širiti i poticati određene glasine: prvo jer ne predstavljaju istinu, a drugo jer ne pomažu.”