Lewis Hamilton insistira na tome da će se Mercedes na kraju vratiti na vrh Formule 1, dodajući da će njegova slijedeća pobjeda i naslov biti najveći trijumf u karijeri.

Nakon razočarenja McLarenovim neuspjehom da održi izazov za titulu nakon osvojenog naslova 2008., Hamilton je otišao i prešao u Mercedes 2013. godine.

Njemačka momčad je u potpunosti  iskoristila prelazak na turbohibridne motore 2014. godine, kada su krenuli u niz osvajanja osam konstruktorskih titula zaredom.

Hamilton je za to vrijeme dodao šest naslova kako bi se izjednačio sa Michaelom Schumacherom u osvojenih 7 naslova, dok je nadmašio Nijemčev rekord od 91 pobjede.

Međutim, Britanac je stao na brojci od 103 pobjede iz 2021., zbog Mercedesove nekonkurentnosti prema trenutnim propisima uvedenim prošle godine.

No, Hamilton je i dalje optimističan da će se Srebrne strijele u nekoj fazi vratiti na vrh, izjavljujući da bi to bilo njegovo najbolje trkačko ostvarenje.

“Vratit ćemo se. Mi to možemo,” rekao je Hamilton za švicarski Blick. “Doći će sljedeći korak do najvišeg postolja, a to će  biti moj najveći trijumf u karijeri.”

Mercedesovi inherentni nedostaci sa njegovim problematičnim W14 bolidom razotkriveni su na Velikoj nagradi Japana.

Hamilton se požalio kako mu nedostaje downforce u zadnjem dijelu bolida kako bi se mogao suprostaviti rivalima zbog čega je bio sporiji jednu sekundu od Maxa Verstappena na pole positionu.

Prije toga, Hamilton je tvrdio da “broji dane” prije predstavljanja Mercedesovog bolida za 2024. tijekom još jednog izazovnog vikenda u Monzi.

Upitan kako zadržava motivaciju za preostalih šest utrka ove godine, vozač Mercedesa je odgovorio: “Pokušavam se pritisnuti do krajnjih granica u svakoj utrci i vjerujem u svoj tim.”

“Ali istina je: ako ne osjećate balans u bolidu, vaša spremnost da riskirate postaje manja.”

Ali sedmerostruki prvak se nada da će Mercedesovi podaci koje je prikupio tijekom ove godine uticati na poboljšanje W15 bolida.

“Nadam se da će zbir podataka koje smo prikupili ove godine uticati na novi bolid. To je nada cijelog Mercedesovog tima u svim tvornicama. Svi moramo uvijek vjerovati u svoje ciljeve, i nikad ne odustati,” napominje on.

Britanski vozač još uvijek nastoji osvojiti rekordnu osmu titulu, nakon što je ostao bez nje u zadnjoj utrci 2021. Međutim, Lewis je negirao da bi 8. naslov bio njegov konačni završetak u F1.

Nikad nisam rekao da je osma titula za mene stop signal. Ali to [krajnju tačku] ću znati tek kad tamo stvarno stignem,” uvjerava on.

Na pitanje ovise li njegove šanse za uspjeh o Mercedesovom W15 bolidu, Hamilton je odgovorio: “Oni to kažu: bez sjajnog bolida teško možete postići velike ciljeve u Formuli 1. Nitko ne može.”