Pirelli je ove godine završio svoja posljednja dva dana testiranja 18-inčnih guma, a Mercedes i George Russel su završili program za 2019. u Abu Dhabiju.


Vozač Williamsa, koji se odrađivao testne dužnosti prošle sedmice na zvaničnom postsezonskom testu, odradio je više od 200 krugova tijekom nedjelje i ponedjeljka na Yas Marina stazi.

Sunčano vrijeme omogućilo je Russelu da odradi 218 krugova u dva predviđena dana, jer se Pirellijevo testiranje u ovoj godini završilo.

Službeni dobavljač guma za Formulu 1, je ove sezone testiranja 18-inčnih guma odradio sa Renaultom, McLarenom i Mercedesom koristeći ‘testne’ bolide.

Renaultov Sergey Sirotkin je tako na prvom Pirrelijevom testu u septembru mjesecu, odradio 213 krugova na Paul Ricard stazi u Francuskoj.

Vozači McLarena, Carlos Sainz i Lando Norris su podijelili testiranja Pirrelijevih guma predviđenih za 2021. godinu, u kojem su oba vozača odvozili preko sto krugova prošlog mjeseca.

Ovaj program će se povećati na 25 testnih dana 2020. godine i obuhvatit će svih deset ekipa, a završni program od tri dana će se također održati u Abu Dhabiju – nakon što sve ekipe dostave svoje konačno mišljenje o predviđenim gumama koje će biti u upotrebi od 2021. godine.