Šef Mercedesa Toto Wolff kaže da neće „pecati“ druge vozače za 2021. sve dok Hamiltonovi planovi ne budu poznati.


U posljednje vrijeme se sve više priča o Hamiltonovom mogućem prelasku u Ferrari, a cijelu situaciju dodatno je ‘zapalio’ šef Ferrarija Mattia Binotto kada je rekao da je ‘sretan’ što je Britanac slobodan za 2021.

Talijanski mediji su uz to prenijeli informaciju kako se šesterostruki prvak Formule 1 tokom ove sezone sastajao sa predsjednikom Ferrarija Elkannom kako bi razgovarao o mogućem dolasku u Maranello.

Kao moguća zamjena za Hamiltona spominje se Red Bullov as Max Verstappen, koji se s Mercedesom povezivao i u prošlosti. Šef Mercedesa Toto Wolff je nedavno rekao da mu je uredu ako je Hamilton razgovarao sa Ferrarijem, a kaže da neće „pecati“ druge top vozače sve dok se Britanac ne izjasni po pitanju svojih planova.

„Vrijednosti koje gajimo unutar tima, a koje su apsolutno na prvom mjestu su odanost i integritet. Razumijevanje Lewisove pozicije i ciljeva će biti ključno za bilo koju odluku koju donesemo. Nećemo pecati potencijalne vozače sve dok ne obavimo razgovor sa Lewisom.“

„To se još uvijek nije desilo jer smo željeli završiti sezonu, a onda ćemo vidjeti šta će se desiti. Pošto imamo sporazuman odnos, obe strane moraju biti sretne,“ rekao je Wolff.

Iako postoji opasnost da Mercedes ostane bez mnogih opcija ako Hamilton napusti momčad i ako se drugi vozači zapute u druge ekipe, Wolff ne želi žuriti.

„Mislim da nije štetno što nismo brzo došli do zaključka. Znam da želimo imati najjaču moguću vozačku postavu za 2021., ali do toga je još jedna puna godina. ‘Sezona tračeva’ će uskoro početi i razgovori će početi. Nije važno hoćemo li znati svoju vozačku postavu u aprilu ili oktobru,“ dodaje šef višestrukih prvaka Formule 1.