Vozač Red Bulla, Daniel Ricciardo kaže da rivalstvo koje se dogodilo među vozačima Mercedesa neće nikad desiti između njega i Verstappena.

Da li će dvoboj između dva Red Bullova vozača eskalirati kao što je to bio slučaj sa Rosbergom i Hamiltonom? Prema Danielu Ricciardu, on i Max Verstappen ne idu istim putem kojim je išao bivši dvojac Mercedesa. Australac govori o zdravom odnosu između dva vozača tima iz Milton Keynesa, sa mnogo respekta.

„Nikad nećemo doći u situaciju kao Lewis i Nico,“ kaže Ricciardo.

„Tada je to bila posebna situacija, a mi ćemo nastaviti s vremenom jačati naše poštovanje.“

Incident između Nice Rosberga i Lewisa Hamiltona na VN Španije 2016.

28-godišnjak se nakon toga dotakao svog timskog kolege i priznaje da je Verstappen jednostavno bio bolji na nekim utrkama.

Nikad nije (Verstappen) htio kriviti tim: „Ako kažem da je dobio bolji motor, to bi bio problem.“

„Ponekad je bio bolji, moram to priznati.“

Ali, Ricciardo ne želi dopustiti da ga njegove timske kolege pobjeđuju. Nakon svakog poraza, on radi na tome da ga ponovo pobijedi slijedeći put (utrku), ali ponavlja da se njih dvojica poštuju.

„Već jako poštujemo jedno drugog. Max je postajao sve zreliji tijekom prošle sezone, kako na stazi, tako i van staze.“

 

Verstappen se naučio suzdržavati tijekom utrka. Prema Ricciardu, Nizozemčeva preticanja u 2017. godini, ispitivana su znatno manje od strane sudija za razliku od 2016.

„Važna stvar je da će Verstappen pokazati više respekta prema svojim konkurentima (vozačima) nego ranije,“ nastavio je Australac.

„Zato se radujem daljnjem natjecanju sa svojim timskim kolegom.“

„Ako se išta desi, naći ćemo način da to riješimo,“ zaključio je Ricciardo.

Daniel Ricciardo je sezonu 2017. završio na petom mjestu osvojivši 200 bodova, dok je Max Verstappen osvojio 168 bodova, koje mu je donijelo šesto mjesto.