Vozač McLarena, Fernando Alonso možda ima više planova za utrkivanje izvan F1, ali tvrdi da njegova vozačka uloga s McLarenom ostaje njegov glavni fokus.

Prošle godine, Španjolac je zapanjio motorsportski svijet preskočivši Monaco kako bi sudjelovao na Indyu 500, a trenutno testira i priprema se za predstojeću Daytona 24h utrku.

Alonso ne skriva svoju želju da osvoji trostruku krunu- pobjede na Indyu i Le Mansu, dok već ima trofej iz Monaca (pobjede 2006. i 2007. godine), ali naglašava da je F1 njegov broj 1.

„Naravno, prvi i najveći fokus je Formula 1 i osvajanje 3. naslova,“ rekao je Alonso.

„Sa Renaultovom pogonskom jedinicom, trebali bismo se ponovo uključiti u borbu za vrh.“

„Međutim, imam planove i za klasične događaje koji se ne preklapaju sa F1 kalendarom.“

„Ova utrka (Daytona) prvi je korak u utrkama izdržljivosti, i naravno, nadam se da će mi se svidjeti, jer je Le Mans još jedan moj cilj.“

 

„Ako uspijem s Le Mans ove godine, bilo bi super i nadam se da ću slijedeće godine se vratiti na Indy 500,“ dodao je 36-godišnjak.

Dvostruki prvak se dotakao serije Nascar, za kojeg kaže da se ne vidi u ulozi vozača već posmatrača.

„Ovi automobili zahtjevaju jedinstven stil vožnje, koji se može steći samo kroz mnogo treninga i nemam toliko slobodnih vikenda,“ pojašnjava vozač McLarena.

„Ali, nakon 24 sata ovdje (misleći na Daytona) siguran sam da ću gledati Nascar utrku, a to će biti moj jedini korak prema Nascar-u…. gledanje na TV-u,“ zaključio je Fernando Alonso.