Momčad Williamsa je ostvarila 1.3 sekunde sporije vrijeme u kvalifikacijama za WN Bahreina nego prošle godine. U 2017. je Felipe Massa sa vremenom 1:30.074 zauzeo osmo mjesto na startnom gridu, dok je ove godine najbrži Williams bio onaj Sergeya Sirotkina, koji starta 18., dok je Stroll posljednji.

Sirotkin je imao vrijeme 1:31.414, što je 1.3 sekunde sporije od Massinog vremena u prošlogodišnjim kvalifikacijama za VN Bahreina. Mnogo toga ne štima u Williamsu, čega su svjesni i u ovoj momčadi.

„Nismo bili dovoljno brzi iz dosta razloga. Neke od njih razumijemo, a neke ne,“ rekao je tehnički direktor Williamsa Paddy Lowe.

Lance Stroll, koji starta posljednji, kaže da mnogo stvari ne funkcionira.

„Jako težak vikend. Razočaravajuće je za ekipu što su oba bolida ispala u Q1, što nije idealno. Mnogo stvari ne funkcionira. Balans nije tu, prijanjanje nije tu, treba nam više brzine. Trebamo sve to kako bismo bili brži. Prošle godine u kvalifikacijama je moj krug bio četiri desetinke brži nego ovaj. Nadam se da možemo ići naprijed, ali nismo imali paket da se borimo za ono što smo htjeli,“ rekao je Stroll.

Kada su u pitanju najbrži krugovi kvalifikacija u Bahreinu u poređenju između 2017. i 2018., sve su ekipe ostvarile napredak , dok je jedini Williams nazadovao. Najveći napredak ostvarile su ekipe McLarena i Force Indije, dok je Williams 1.3 sekunde sporiji nego prošle godine na istom mjestu.