Vozač Ferrarija Sebastian Vettel kaže da ništa nije izgubljeno i da će se nastaviti boriti za naslov.


Četverostruki F1 prvak sedam utrka do kraja zaostaje 30 bodova za vodećim u poretku vozača Lewisom Hamiltonom, ali vjeruje da može preokrenuti stvari u svoju koristi i osvojiti naslov.

„Ništa još nije izgubljeno, nastavit ću se boriti,“ rekao je njemački vozač za Autobild.

Vettel je nakon utrke u Monzi primio mnoštvo kritika na svoj račun nakon kontakta sa Lewisom Hamiltonom u prvom krugu. Mnogi su mišljenja da je njegova krivica što su se njih dvojica dodirnuli i da ove sezone pravi previše grešaka iako u rukama ima najbolji bolid.

„Moram živjeti sa kritikama i mogu se nositi s njima. Još uvijek samostalno mogu osvojiti naslov. To je krucijalno, radit ću naporno,“ rekao je Vettel, aludirajući da mu ne treba pomoć timskog kolege, koju na primer već neko vrijeme ima njegov rival Lewis Hamilton.

Njemački vozač je također otkrio da neće tražiti od Ferrarija nametanje timskih odredbi u svoju korist.

„Timske odredbe ne mogu doći sa moje strane.“


Tost: Ferrari je ovoliko dobar prvenstveno zbog Sebastiana

Vettel je ove sezone napravio nekoliko velikih grešaka, koje su ga koštale mnogo bodova. Najupečatljivija je ona u Njemačkoj, kada se slupao dok je bio u vodstvu utrke. Nijemac je zbog toga primio mnogo kritika, koje su išle toliko daleko da on ne zaslužuje biti u Ferrariju i da bi neki drugi vozač na njegovom mjestu de facto bio jako blizu naslovu.

Njegov bivši šef iz Toro Rossa se ne slaže sa kritičarima. Kada je upitan da li će biti Vettelova krivica ako Ferrari ne dođe do naslova, on je odgovorio:“Činjenica je da je Ferrari ovoliko dobar prvenstveno zbog Sebastiana. On se pobrinuo za to, zbog toga to pitanje nije pošteno.“

„2010. je također primao velike kritike nakon sudara sa Markom Webberom i Jensonom Buttonom, ali je i pored toga osvojio naslov,“ dodao je Tost, čijoj je momčadi upravo Vettel 2008. u Monzi donio jedinu pobjedu u historiji ekipe.