Šef Mercedesa, Toto Wolff je impresioniran Ferrarijevom „vizionarskom“ vezom sa Sauberom i razmišlja o primjeni nečeg sličnog za aktualne prvake.

Ferrarijevo partnerstvo sa Sauberom za 2018. nosit će ime Alfa Romeo [dio Fiat Chrysler Automobiles grupe] Sauber. Također, vozači koji su Ferrarijevi juniori, Charles Leclerc i Antonio Giovinazzi su potpisani od strane švicarske ekipe, s tim da je Giovinazzi rezervni i razvojni vozač.

 

Italijanski tim također ima usku suradnju sa Haas F1 Teamom, koji je izazvao kontraverze tijekom svoje prve sezone (2016. godine). Wolff je oprezan zbog najnovijeg dogovora koji može ojačati Ferrari.

„Mislim da ono što [predsjednik Ferrarija] Sergio Marchionne ili Maurizio [Arrivabene] rade je vrlo pametno,“ kaže Wolff.

„Imali su dobre odnose sa Haasom, što je pomoglo Haasu i pomoglo Ferrariju.“

„Ono što sad rade sa Sauberom je vrlo vizionarsko (perspektivno).“

„Sa Fredom [Vassuer] koji je šef ekipe i koji poznaje posao, to može da bude opasan savez za nas.“

Wolff je otvoren za ideju da Mercedes kopira Ferrarijev primjer s drugim (B) timom na gridu, a priznao je da je to područje koje već istražuje.

„To je nešto što razmatramo.“

„Nije lako, jer ne želite da odvojite svoju vlastitu organizaciju u suradnji sa drugim timom na drugoj strani.“

„Nismo jedini koji imaju inteligentne ideje.“

„Raspravljamo o tome, ali ništa još nije učinjeno,“ rekao je Wolff.

Najvjerovatniji kandidat bi zasigurno bila Force India, gdje, Mercedesov štićenik, Esteban Ocon radi vrlo vrijedan posao. Pored toga, tim kojem je sjedište u Silverstoneu bi dobro došao dodatni izvor prihoda.