Daniel Ricciardo kaže da ne žali što je napustio Red Bull i došao kod francuskog proizvođača F1 pogonskih jedinica, dok za Red Bull smatra da su na onom mjestu gdje su bili prije pet godina.


Australac je prošle godine zapanjio motorsportski svijet, najavivši da će napustiti jedan od top tri tima i preći u Renault. Ovaj prelazak je još više dobio na ‘težini’ uzevši u obzir da je Red Bull konstantno vršio pritisak na Renault, zahtijevajući mnogo bolji motor.

Nakon izvjesnog vremena, tim iz Milton Keynesa je odlučio raskinuti dugogodišnje partnerstvo sa Renaultom i preći na Hondu. Ricciardo nije vjerovao japanskom proizvođaču, pa je svoju karijeru nastavio kod francuskog proizvođača motora.

„Ne bih bio bolji u Red Bullu,“ kaže Ricciardo. „Sretan sam s time gdje sam.

„Ljudi mi čest kažu: Pogledaj Maxa gdje je on. Ne kažem to protiv Red Bulla, ali oni su tačno tamo gdje su bili posljednjih pet godina,“ insistira on.

„Prošle godine su pobijedili na tri utrke u ovom djelu sezone (China, Monaco – Ricciardo, Austria – Verstappen). Sada su prvi put pobijedili.“

„Definitivno ne žalim što sam prešao u Renault,“ tvrdi Ricciardo.

30-godišnjak se dotakao svojih trenutnih rezultata u Renaultu za koje kaže da „još nisu veliki“, ali da je zadovoljan ekipom i onim što vidi tamo.

„Veoma sam zadovoljan timom i onim što vidim ovdje,“ dodao je.

„Ono što je najvažnije, sretan sam sa sobom i sa onim što pokušavam da ovdje napravim sa inženjerima.“