Vozač Mercedesa Lewis Hamilton priznaje da je njegova momčad bila ‘jako nervozna’ na predsezonskim testiranjima zbog Ferrarijeve brzine i da trenutno ne bi bili u ovakvoj poziciji da nisu napravili neke promjene nakon prvog testa u Barceloni.


Ferrari je impresionirao svojom brzinom na predsezonskim testiranjima i bili su daleko ispred konkurenata—špekuliralo se o prednosti i od pola sekunde ispred glavnih konkurenata Mercedesa. No, njemačka momčad nakon prvog testa pravi nekoliko promjena, a na drugi test su došli s B verzijom svog bolida, nakon čega je započeo njihov preokret.

Dominantno su slavili na otvaranju sezone u Australiji, te su na startu sezone vezali pet dvostrukih pobjeda (7 dvostrukih pobjeda ukupno i 9 pobjeda u 10 utrka). Iako stvari izgledaju odlično za Srebrne strijele u ovom trenutku, Hamilton priznaje da su na predsezonskim testiranjima bili nervozni zbog Ferrarijeve brzine.

„Kada smo bili u Barceloni, Ferrari je radio ozbiljne krugove, što mi nismo mogli pratiti i bili smo jako nervozni zbog toga,“ rekao je Hamilton. „Da smo otišli iz Barcelone bez da otkrijemo neke promjene koje smo na kraju uradili, vjerovatno ne bismo bili u ovoj poziciji.“

Mercedes je u 10 utrka osvojio 407 bodova, a Hamilton smatra da je ovo njihova najbolja godina.

„Ovo je naša najbolja godina ikad—do ovog trenutka, nakon prvih 10 utrka,“ dodao je aktuelni prvak.