Bivši vozač Formule 1, Ralf Schumacher upozorava četverostrukog svjetskog prvaka Sebastiana Vettela da njegova nova momčad još uvijek ima nedostataka, ali i dodaje da je sretan što je našao ekipu za sebe.

Posljednja od šest Ferrarijevih sezona je bila test strpljenja za Sebastiana Vettela. Nijemac, koji je prije početka sezone 2020. bio obaviješten da momčad iz Maranella neće produžiti s njim daljnu suradnju, morao se zadovoljiti 13. mjestom.

Jedina svijetla tačka za 33-godišnjaka bilo je jedino postolje prošle godine. Vettel je na VN Turske došao do trećeg mjesta nakon što je njegov bivši timski timski kolega napravio pogrešku, koju je četverostruki prvak iskusno iskoristio.

Pored ovog završetka u bodovima, Vettel se uspio naći još šest puta u deset najboljih. Novi vozač Aston Martina je u deset navrata ostajao praznih ruku, što Ralf Schumacher opravdava teškom sezonom koje su dovodile do pogrešaka, a dolazile su prema njemu iz razloga što je želio više dok je bio pod pritiskom.

„Bila je teška sezona od samog početka. Do pogrešaka u vožnji došlo je zbog toga što je Vettel želio više, a bio je pod pritiskom. Sve je to bilo previše. To samo pokazuje koliko je humana Formula 1,“ kaže Ralf.

Vettel se sada želi vratiti na pravi put sa Aston Martinom. Međutim, u momčadi sa sjedištem u Silverstoneu još uvijek postoje nedostatci koje treba riješiti. Za njih zna i Schumacher, koji upozorava svog zemljaka.

„Ovo je super momčad. Ali što je još važnije, u momčadi još uvijek ima nekih nedostataka. Kravu ne možeš preko noći pretvoriti u tigra. Ako iznenada imate tigra u boksu, morate biti u stanju ga pripitomiti,“ dodao je.

Brat sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera je ipak uvjeren da će Vettel pronaći dobar novi dom u britanskom trkaćem timu kanadskog milijardera Lawrencea Strolla.

„Oduševljen sam što napokon opet ima momčad iza sebe,“ naglasio je 45-godišnjak.