Šef Ferrarija, Mattia Binotto priznaje da bi 3. mjesto u prvenstvu konstruktora označilo veliki napredak koju je ova ekipa ostvarila u razdoblju ‘rekonstrukcije’.

Nakon teške sezone 2020., talijanska momčad je prošla kroz određenu rekonstrukciju, proces koji je uključivao nekoliko ključnih promjena u njihovom tehničkom odjelu.

Kao dio toga, Binotto se također povukao s praktične tehničke strane svog posla kako bi se usredotočio na druge aspekte svoje uloge.

Ekipa je napravila veliki napredak u sezoni 2021., a sada ima 39,5 bodova prednosti nad McLarenom u borbi za treće mjesto. Binotto priznaje da bi, s obzirom na njihove nedavne borbe, kao i šire probleme uključujući ograničenje troškova, ostvarivanje ovog rezultata bio impresivan podvig.

„Očito, prvenstvo još nije gotovo. [Postoje] dvije utrke, tako da smo fokusirani na pokušaj da damo najbolje [što možemo] za posljednje dvije utrke,“ kaže Binotto.

„Ali bez sumnje, ako pogledam gdje smo bili prošle godine, [na] šestom mjestu, [sa] jako malo bodova u prvenstvu, mislim da smo napravili najviše što smo mogli učiniti sa trenutnim propisima gdje je većina bolida bila zamrznuta uz ograničene mogućnosti [u drugim područjima],“ pojašnjava on.

„[Imali smo] ograničenje budžeta u 2021. godini, gdje smo morali staviti prioritete na razvoj [bolida za] 2022. umjesto [bolida] za 2021. godinu.“

„Dakle, općenito mislim da je momčad napravila veliki napredak u onome što je bilo moguće napraviti i zbog toga sam sretan, jer je treća pozicija veliki rezultat truda,“ uvjerava on.

Pored toga što su napravili korak naprijed 2020., Binotto također smatra da je Ferrari kontinuirano napredovao tijekom ovogodišnje sezone.

„Mislim da je trkačka ekipa od samog početka sezone dosta napredovala ,“ dodao je. „Ostvaren je velik napredak u smislu strategije, načina na koji upravljamo komunikacijom s vozačima, razumijevanja onoga što radimo.“

Šef talijanske momčadi smatra da su i zaustavljanja u boksu i upravljanje gumama također postali bolji, te je pohvalio vozače Charlesa Leclerca i Carlosa Sainza što su to uspjeli na prošloj utrci u Kataru.

„Naša dva vozača su uvijek su pokušavala kontrolisati tempo, nikada nisu pritiskali do limita – što im može biti teško, jer su bili jako željni da pritišću.“

„Ali rekli smo im da uvijek pokušavaju kontrolisati tempo, jer smo znali da postoji rizik od istrošenosti guma – da ne rizikujemo na kraju, a uz malo sreće smo vidjeli nekoliko koristi u rezultatima.“