Kimi Raikkonen kaže da ga je gubitak temperature u prednjim gumama koštao prilike da završi kao najbolje plasirani vozač sredine poretka na VN Kine.


Finac je u cilj ušao jako blizu sedmoplasiranog Daniela Ricciarda i osmoplasiranog Sergia Pereza kako bi osvojio deveto mjesto. Raikkonen je startao 13., a kroz utrku je napravio nekoliko manevara kako bi se probio prema naprijed.

Međutim, Iceman smatra da bi pretekao i Pereza i Ricciarda da pred kraj utrke nije izgubio temperaturu u prednjim gumama.

„Bolid je bio puno bolji nego u kvalifikacijama i imali smo brzinu, ali na kraju su iz nekog razloga prednje gume prestale raditi i nisam se mogao boriti s dečkima ispred. Bile su ‘prehladne’ i nisam mogao zadržati toplinu u njima. U protivnom bi sigurno mogli pokušati osvojiti bolja mjesta,“ rekao je Raikkonen.

„Što se tiče potrošnje, gume su bile dobre, ali bile su ‘prehladne’ i izgubio sam grip u prednjim gumama i nisam mogao pritiskati, što je šteta jer sam mislio da smo s lakoćom mogli uloviti ostale bolide, ali na kraju nije upalilo.“

Raikkonen je treću utrku u nizu osvojio bodove i trenutno je najkonstantniji vozač sredine poretka. U poretku vozača zauzima sedmo mjesto, samo bod iza Red Bullovog Pierrea Gaslya.