Sergio Perez kaže da ne smije završiti još jednu utrku bez bodova tijekom sezone 2023. ako se želi izboriti za svoj prvi naslov ove godine.

Nakon što je ispao iz kvalifikacija u ranoj fazi Q1, Perez je utrku započeo kao 20., a prije gašenja svjetala je izjavio da očekuje da će njegova utrka biti ‘noćna mora’.

Utrka puna incidenata za Pereza – koja je uključivala sudare s Lanceom Strollom, Kevinom Magnussenom i Georgeom Russellom – dovela ga je do 16. mjesta, a njegov zaostatak za liderom prvenstva se popeo na 39 bodova.

„Platio sam cijenu pogreške [u kvalifikacijama] i to je bilo vrlo skupo,“ rekao je Perez. „Moram se jednostavno ispričati cijelom svom timu jer je neprihvatljivo imati ovakvu grešku.“

„Moram ići dalje i učiti iz toga. Ne mogu dozvoliti još jednu nulu [trkački vikend] u prvenstvu,“ istakao je.

Perez je započeo utrku na medium smjesi koju je Red Bull odlučio zamijeniti na kraju uvodnog kruga u korist hard guma u pokušaju da strategijom nešto više urade.

No, Perez je brzo uhvatio ostatak grida čime su prestale njegove nade u nadoknadi pozicija.

„Išlo je jako dobro. Nažalost, jako sam rano ušao u promet i to nas je vratilo u prvobitni položaj. Onda je pala kiša, a bio sam jedan od posljednjih koji je ušao u boks. Nakon toga sam zakačio zid i sve je bilo …“

„Slomio sam prednje krilo sa Magnussenom koji je upravo izašao iz šikane i krenulo je loše. Kada ste na tim pozicijama, uvijek morate puno riskirati,“ pojasnio je Meksikanac razvijanje svoje utrke u Monaku.

Vikend bez bodova za Pereza također znači da Fernando Alonso, koji je završio drugi, smanjuje zaostatak za Perezom u prvenstvu.

Vozač Aston Martina sada zaostaje 12 bodova za Perezom u poretku nakon što je završio na postolju u pet od prvih šest utrka, a želit će nastaviti taj niz na svojoj domaćoj utrci u Španiji sljedećeg vikenda.