Vozači Mercedesa George Russell i Lewis Hamilton su se ove sedmice vratili u bolid, skupljajući krugove na Paul Ricard stazi u sklopu Pirellijevog testa guma.

Russell i Hamilton se pripremaju za svoju drugu sezonu kao timske kolege, a Srebrne strijele se žele vratiti nakon loše 2022. koja je označila kraj njihovog impresivnog niza osvajanja naslova.

Mercedes je u srijedu na društvenim mrežama postavio Russellovu fotografiju kako izlazi na stazu, gdje se vozila VN Francuske u prošlogodišnjem W13 bolidu.

Njemački tim je zatim nastavio sa Hamiltonovim fotografijama kako isto danas radi  – sedmerostruki svjetski prvak je viđen kako sustiže mehaničare u garaži.

Oba vozača su spremna za novi izlet sa W13 bolidom, ali ovaj put će otići u Jerez slijedeće sedmice gdje će također biti dva dana: 7. i 8. februara.

Nakon toga, Mercedes će prdstaviti svoj bolid za 2023., W14, na Silverstoneu 15. februara. Poslije predstavljanja slijedi prvo i jedino predtestiranje u Bahreinu koje počinje od 23. februara.