Trkački direktor Mercedesa Andrew Shovlin kaže kako se nadaju da će na današnjoj utrci za Veliku nagradu Saudijske Arabije imati snažan trkački tempo.

Početak vikenda u Džedi za Mercedes nije izgledao nimalo lagan. Konstantni problem sa podupravljanjem, balansom, nedostatkom brzine su onemogućili njihove vozače da se približe vodećima.

Često je razlika između timskih kolega Georgea Russella i Lewisa Hamiltona bila između 4 desetinke, a isto se prenijelo i u kvalifikacijama.

George Russell se plasirao na 4. mjetsto uz zaostatak za najbržim Perezom od 6 desetinki, dok je Hamilton završio na 8. mjestu. Russell je imao prednost od skoro 4 desetinke nad starijim Britancem.

Međutim, zbog kazne koju ima Charles Leclerc od 10 mjesta, a koji je završio na 2. mjestu, Russell će krenuti u utrku sa 3., a Hamilton 7. pozicije.

Trkački direktor njemačke momčadi Andrew Shovlin zna da su imali benefita od kazne Ferrarijevog vozača i problema sa bolidom, koji je snašao Maxa Verstappena u Q2, ali se nada da će pozicije sa koje će krenuti u utrku za VN Saudijske Arabije zadržati uz snažan trkački tempo.

“Bio je ovo težak vikend za postavljanje bolida na pravo mjesto, a mislim da George nije mogao izvući ništa više od toga sa svojim krugovima u posljednjoj sesiji,” rekao je Shovlin.

“Iskoristili smo Maxove probleme i Charlesovu kaznu da završimo treći na gridu, ali George je i dalje morao biti ispred niza ključnih bolida koji su svi bili prilično brzi. Lewis je imao teške trenutke kroz sesije, boreći se sa balansom i prijanjanjem u prvom sektoru,” pojašnjava on.

“Imao je vrlo solidno jutro pa je to malo iznenađenje, ali nadamo se da ćemo sutra vidjeti snažan tempo. Utrka ovdje obično ima nekoliko incidenata pa koliko dobro idete često ovisi o tome padaju li u pravo vrijeme,” ističe on.

“Samo nekoliko mjesta dijeli naše bolide, pa nam daje priliku da ih podijelimo prema strategijama kako bismo mogli pokriti baze.”

“Nadamo se da ćemo biti malo bolji po pitanju guma nego što smo bili u Bahreinu; pokušali smo raditi na postavkama kako bismo to postigli, a sutra ćemo saznati jesmo li napredovali,” zaključio je Shovlin.