Mercedesov glavni strateg James Vowles kaže da je Lewis Hamilton koristio maksimalnu snagu motora u dvoboju sa Charlesom Leclercom, ali to nije bilo dovoljno da se mladi Monežanin obiđe na stazi.


Hamilton je veliki dio utrke proveo jureći Leclerca, kojeg je napao u nekoliko navrata, ali se Monežanin agresivno branio. Iako je na raspolaganju imao maksimalnu snagu motora, DRS i zavjetrinu, Hamilton nije mogao proći ispred Leclercovog Ferrarija.

„Ferrari je cijelu sezonu brži od nas na pravcima,“ rekao je James Vowles, glavni strateg Srebrnih strijela. „To je njihova snaga. Mi smo jaki u zavojima, a oni na pravcima.“ 

„Drugačije nije bilo ni u Monzi. Lewis je koristio sve što je imao na raspolaganju što se tiče pogonske jedinice i ostalih sistema kako bi pokušao prestići Leclerca. Pogonska jedinica ima načine rada, uključujući način rada za preticanje, koristio je to i imao je maksimalnu snagu motora na raspolaganju. Ali to nije bilo dovoljno da se prestigne jako brzi Ferrari ispred njega.“

Ferrari je prema pisanju novinara njemačkog AMuS-a Michaela Schmidta programirao odbrambeni način rada motora za Monzu—na pravcima prije 1. i 4. zavoja, motor je isporučivao dodatnu snagu bez pražnjenja baterije. To je Leclercu pomoglo da se odbrani od dva Mercedesa.

Nakon što je ‘preživio’ Hamiltonove neumorne napade, Leclerc je u Bottasu imao novu prijetnju za pobjedu. Finac je na stazi ostao 8 krugova duže od svog timskog kolege u prvom stintu, te je na kraju utrke imao svježije gume.

Kada je Hamilton u 42. krugu pogriješio na kočenju za prvi zavoj, Bottas je otišao ispred i ubrzo se našao na Leclercovom ‘repu’. Finac je kao i Britanac na raspolaganju imao maksimalnu snagu motora, ali ni on nije bio uspješan protiv vozača Ferrarija.

„Do trenutka kada je Valtteri ulovio Leclerca, Leclerc se već navikao na naš bolid,“ objašnjava Vowles. „Znao je gdje smo jaki i gdje smo slabi.“

„Branio se 20, 30 krugova od Lewisa. Kada ga je Valtteri ulovio, njegove gume su već bile malo istrošene, a Leclerc je znao gdje se braniti i kako se braniti.“ 

„Ostao je isti problem kojeg je imao Lewis. I sa svim načinima rada motora nismo bili dovoljno brzi na pravcu da se preticanje dogodi. Ali uz to ste sada imali iskusnog Leclerca ispred koji se znao odbraniti,“ dodaje strateg Mercedesa.