Max Verstappen kaže kako mu ne bi smetalo da u budućnosti bude timski kolega Charlesu Leclercu iako ne isključuje bliske borbe, ali tvrdi da ne bi došlo do suparništva koje su imali Lewis Hamilton i Nico Rosberg prije tri godine.


Charles Leclers je sjajno krenuo u drugio dio sezone gdje ostvario dvije pobjede zaredom. Prvu u Belgiju, a drugu na VN Italije.

Iako je Max Verstappen zadovoljan napretkom projekta između Red Bull i Honde, koji su mu također omogućile da se u dva navrata upiše u pobjednike – priznaje da ne bi imao problema s tim da bude u istom timu sa Ferrarijevim mladim talentom.

Leclerc i Verstappen dvojica su sjajnih predstavnika nove generacije vozača, koji idu krupnim koracima prema naprijed. Staviti ih u isti tim značilo bi staviti dva ‘pijetla’ u isti koral. Međutim, Nizozemac je ubijeđen da ne bi bilo velikih problema, barem ne u tolikoj mjeri koliko ih je imao Toto Wolff dok je bio šef Lewisu Hamiltonu i Nici Rosbergu.

„Charles i ja bismo mogli biti u istom timu. Obojica želimo pobijediti, ali poštujemo jedan drugog. Ne kažem da ne bi bilo borbe. Ali, to ne bi bilo kao Hamilton i Rosberg u Mercedesu,“ kaže Verstappen.

Nico Rosberg i Lewis Hamilton nakon ‘sudara’ 2016. u Španiji

Nizozemac se dotakao trenutnog stanja u Red Bullu smatrajući da je potrebno imati bolid s kojim može doći do naslova, ali to ove godine nije moguće.

„Najvažnije je da imamo bolid koji može osvojiti naslov. U ovom momentu to nije moguće. Koncentriramo se na 2020. godinu, a onda ćemo vidjeti,“ dodao je Max.

S druge strane, Jos, otac 21-godišnjaka, raduje se što će narednih godina gledati borbe novih generacija sa iskusnim vozačem poput Hamiltona.

„Poznajemo Leclerca već duže vrijeme. Max se već duže vrijeme natjecao protiv njega. Brz je vozač i mislim da je sjajno što ćemo u nekoliko narednih godina vidjeti borbe između Hamiltona, Verstappena i Leclerca,“ kazao je Jos Verstappen.