Šef McLarena Andreas Seidl kaže da njegova ekima mora napraviti ‘slijedeći korak sa bolidom’ ako želi završiti na trećem mjestu u poretku konstruktora.

Borba za treće mjesto se tek rasplamsala te 3 ekipe vode veliku bitku za ‘najboljeg od ostatka svijeta’ iza Mercedesa i Red Bulla. McLaren je silovito krenuo u sezonu te su u uvodnom dijelu sezone izgledali kao siguran kandidat za treće mjesto.

Međutim, Renault i Racing Point su od sredine prvog dijela sezone krenuli redati bolje rezultate—pogotovo se to odnosi na Renault koji u zadnjih nekoliko utrka izgleda odlično. McLaren je od Sainzovog drugog mjesta u Italiji samo dva puta osvajao bodove (oba puta samo s jednim vozačem)—Renault je u zadnjih 5 utrka 4 puta završavao unutar prvih 5, a šlag na tortu stigao je prošlog vikenda na Nurburgringu gdje je Ricciardo završio treći.

Racing Point u posljednje 4 utrke ima 4 plasmana u prvih 5—Stroll je završio treći u Italiji, dok je Perez u posljednje dvije utrke završavao četvrti. Upravo je Racing Point uspio prestignuti McLaren na trećem mjestu u poretku i imaju 4 boda više od svojih rivala iz Wokinga, dok je Renault na šest bodova zaostatka za ‘ružičastim Mercedesom’.

McLaren je u Rusiji predstavio novi dizajn nosa, uz još nekoliko nadogradnji. Šef ekipe Seidl je prizao da još uvijek ne razumiju u potpunosti nadogradnje i naglasio je da moraju napraviti slijedeći korak sa bolidom ako žele biti treći.

Upitan da li je ekipa pod pritiskom zbog Renaultovog napretka u zadnjih nekoliko utrka, Seidl odgovara:

“Definitivno nismo sretni zbog toga jer želimo ovu borbu za treće mjesto održati što duže u životu. Moramo se pobrinuti da napravimo slijedeći korak sa bolidom.”

Stari dizajn nosa (dole) i novi (u krugu).

Ističe da će im se novi dizajn nosa isplatiti u borbi za treće mjesto.

“Uvođenje ovog novog nosa je velika promjena u smislu akademskog koncepta bolida. Nismo podcijenili ovaj izazov kako bi ovo funkcioniralo na stazi. Vikend poput onog na Nurburgringu nam ne pomaže jer nismo vozili u petak (oba treninga otkazana zbog lošeg vremena). Ali istovremeno je ovo izazov koji je ispred nas.”

“Vjerujemo u ovaj koncept koji će povećati potencijal bolida u budućnosti i sada je važno da napravimo ispravne analize i zaključke kako bismo zapravo vidjeli taj potencijal i na stazi,” dodao je šef McLarena.

Borba za treće mjesto u poretku konstruktora: