Nico Hulkenberg vjeruje da može biti bliže od 3 desetinke zaostatka u odnosu na Maxa Verstappena kada ima ‘dobar dan’ i rekao je da bi se volio odmjeriti sa nizozemskim vozačem.

Hulkenberg se sve više povezuje sa Red Bullom za 2021. godinu. Austrijska ekipa nije pretjerano zadovoljna izdanjima Alexa Albona, a iako je Helmut Marko naglasio da Tajlanđanin još uvijek ima sve u svojim rukama, također je rekao da mora početi isporučivati rezultate u protivnom će ekipa potražiti drugu opciju.

Red Bull za drugo mjesto pored Verstappena ima dvije provjerene mogućnosti—Nica Hulkenberga i Sergia Pereza. Obojica su bez ugovora za narendu sezonu—Hulk je prošle godine ostao bez mjesta u Renaultu, a ove godine je odvezao dvije utrke za Racing Point kao prinudna zamjena prvo za Pereza, a onda i Strolla prošlog vikenda na Nurburgringu.

Posebno impresivna je bila njegova vožnja na Nurburgringu s obzirom da je bez kruga pripreme, iz kafića u Kelnu, došao voziti kvalifikacije koje je završio posljednji. No, u utrci se dočepao osmog mjesta i ponovo se aktualizirala priča o njegovoj budućnosti.

Marko je potvrdio da razmišljaju o Hulkenbergu i Perezu, ali je istakao da nijedan od njih ne može biti bliže od 3 desetinke zaostatka za Verstappenom. Hulkenberg međutim kaže da može biti i bliže Verstappenu od te 3 desetinke kada ima dobar dan:

“Kada imam dobar dan mogu mu biti i bliže. U smislu brzine, Max je jedan od najbržih, ako ne i najbrži. Ogroman je izazov imati ga za timskog kolegu, ali volio bih se odmjeriti protiv njega. Vidjet ćemo da li će doći do toga,” rekao je Hulkenberg.

Hulkenberg je na Nurburgringu umjesto u bolidu Racing Pointa mogao sjediti u Red Bullovom bolidu pošto je Albon imao ‘nejasan’ prvi test na Covid-19, a u slučaju da je Tajlanđanin bio pozitivan, Marko je u pripravnosti imao Hulkenberga.

Upitan da li je iznenađen što ga je Marko zvao, Hulkenberg odgovara:

“Uvijek smo imali dobar odnos. Red Bull ima dobar bolid i želi ostvariti najbolji mogući rezultat. Za to su vam potrebni dobri rezultati. Ove godine nisam bio na svim utrkama, ali na utrkama na kojima sam bio su me impresionirali.”

Marko je nedavno izjavio da Perez i Hulkenberg nemaju drugih opcija osim Red Bulla pošto su sva ostala mjesta već zauzeta. Iako je istakao da su još 3 mjesta dostupna, Hulk kaže da je Red Bull ipak najbolja opcija:

“Red Bull je najbolja opcija u smislu performansi bolida. To je činjenica. Ali osim toga, još 3 kokpita su slobodna,” dodao je Hulkenberg.