Šef Mclarena, Andreas Seidl priznaje da posjedovanje dva poprilično jednaka vozača su ključna za nedavni preporod momčadi, što je podstaklo odluku da se dovede Daniel Ricciardo za 2021. godinu.

Nakon ‘grube zakrpe’ ekipa iz Wokinga se vratila na grid pod vodstvom šefa momčadi Andreasa Seidla i tehničkog direktora Jamesa Keya. Vozači: Carlos Sainz i Lando Norris pokazali su se kao konkurentan tandem, donijevši na kraju McLarenu treće mjesto u prvenstvu konstuktora 2020. godine.

Kada je Sainz napustio McLaren kako bi se pridružio Ferrariju, britanska momčad je brzo krenula da ‘ugrabi’ Ricciarda iz Renaulta kao njegovu zamjenu za sezonu 2021. godine.

Ricciardo i Norris usko su se slagali na otvaranju sezone koja krenula sa VN Bahreina, krenuvši u utrku šesti, odnosno sedmi – osvojivši kombinirano 18 bodova za ekipu, što je značilo da je McLaren skočio na treće mjesto u prvenstvu konstruktora.

Seidl je pojasnio da je ključno za McLarenov preporod i njegovu protiv timova s bitno bržim bolidima imati dva sposobna vozača na prednjem dijelu složene sredine grida kako bi se osigurao konstantan priljev bodova.

„Kao što možete zamisliti, očito mi je bilo važno da kada smo donijeli odluku da se odlučimo za Daniela (Ricciardo), jednostavno pobrinuli za momčad koju imamo od ove godine pa nadalje, vrlo jaku vozačku postavu,“ pojasnio je Seidl.

„U posljednje dvije godine ključno za osiguranje ovih pozicija koje smo mogli osigurati u prvenstvu konstruktora bilo je to što smo uvijek imali dva vozača koji su bili tamo i uvijek spremni za osvajanje bodova.“

„Zaista sam zadovoljan onim što smo do sada vidjeli od oba (vozača). Sjajno je što se čini da opet imamo vrlo jaku vozačku postavu. Uspjeli smo proći sa oba bolida (u) treću kvalifikacionu rundu (Bahrein), a obojica su uvijek bili jako blizu jedno-drugom.“

Komentirajući učinak svoje momčadi nakon otvaranja sezone, Seidl je dodao da je bio „vrlo zadovoljan onim što je momčad izvukla iz ovog vikenda, jer mislim da se opet naporan trud kojeg su uložili tijekom zime isplatio.“

„Razmak koji smo ostvarili prema pole positionu je bio manji u odnosu na ono što smo mogli ostvariti prošli put kad smo bili u Bahreinu – što je opet ohrabrujući znak da kao tim pravimo korak s bolidom prema naprijed i da se ide u pravom smjeru,“ zaključio je Seidl.