Nakon otvaranje sezone 2021. godine koja počela sa utrkom za VN Bahreina, sve tvornice su nakon toga bile u pokretu kako bi se usredotočili na Imolu i donijeli nove nadogradnje kako bi poboljšali svoj paket.

Nekoliko timova će donijeti manje ili veće nadogradnje koje mogu povećati performanse bolida, a to se posebno odnosi nakon nekih dobijenih odgovora na stazi u trkaćim uvjetima.

Iako je Sakhir staza bila uvijek reprezentativna u pogledu snage i trakcije bolida, Imola predstavlja poprilično drugačije mjesto za testiranje.

Ferrari je za razliku od prošle godine napravio iskorak prema naprijed na stazi koja je zahtijevala snagu pogonske jedinice, nešto što nisu imali u sezoni 2020. godine. To se u Bahreinu promijenilo i ekipa je povratila izgubljenu brzinu.

Dokaz povratka ove momčadi je bila četvrta pozicija u kvalifikacijama od strane Charlesa Leclerca, tako da je talijanska ekipa izgledala kao treća najbrža. U utrci su se stvari nešto promijenile obzirom da su se mučili sa gumama.

Prema informacijama koje dolaze od strane talijanskih medija, Ferrari će donijeti neka aerodinamičke nadogradnje koje su u simulatoru isprobavali Charles Leclerc i Carlos Sainz. Dalje se navodi kako je španjolski vozač radio na usavršavanju onoga što se treba unaprijediti nakon Bahreina.

Konstantan rad za dvojicu vozača je nešto što su u talijanskoj ekipi i najavljivali kako bi se iskupili za katastrofalnu sezonu 2020. godine.

Nešto ranije, šef Ferrarija, Mattia Binotto je izjavio kako će performanse novog bolida biti mnogo jasnije za par utrka.

„Mislim da će slijedeće tri ili četiri utrke ukazati na istinske performanse i potencijal našeg bolida u usporedbi sa ostalima, tako da ćemo ih pričekati prije donošenja presude,“ izjavio je Binotto.