Charles Leclerc se uoči VN Bahreina osvrnuo na grešku iz Turske koja ga je koštala pobjedničkog postolja i kaže da je možda bio ‘preoptimističan’ sa svojim manevrom.

Leclerc je u džepu imao treće mjesto na VN Turske uoči posljednjeg kruga utrke, ali je neočekivano dobio priliku da se popne na drugo mjesto nakon Perezove greške. Monežanin je uspio prestići Pereza sa vanjske strane u zavoju 11, ali je blokirao kočnice na kočenju za naredni zavoj i otišao je preširoko.

Ta greška je omogućila Perezu da vrati svoju poziciju, ali je omogućila i Vettelu da ugrabi treće mjesto. Leclerc je tako završio četvrti, a nakon utrke je bio jako ljut zbog svoje greške.

Uoči VN Bahreina se ‘hladne glave’ osvrnuo na situaciju iz zadnjeg kruga iz Turske:

“Gledajući unazad, mislim da su se tu desile dvije stvari. Prvo—bio sam preoptimističan i promašio sam svoju tačku kočenja. Ne puno, ali dovoljno da promašim zavoj. A onda je i bolid bio jako prljav, gledao sam u retrovizore ali nisam ništa mogao vidjeti iza sebe,” rekao je Leclerc.

Kaže da će naučiti iz svoje greške:

“Mislim da sam trebao ostaviti višeprostora, ionako sam bio ispred Sergija na kočenju. Ali takve stvari se dešavaju. Naučit ću iz toga i nadam se da mi se to više nikada neće ponoviti.”