U Monte Carlu, posebno danas, samo se o tome priča. Gotovo kao da je staza već dosta unaprijed dala svoje presude za 2023., tema rasprave je Lewis Hamilton u Ferrariju. Tržišni scenarij koji svakako fascinira, ali se mora pomiriti s izvedivošću operacije.

Čak i pod pretpostavkom da je indiskrecije tačne, postavljaju se mnoga pitanja: bi li Ferrari bio u pravu platiti desetke miliona za vozača koji će slijedeće godine napuniti 39 godina uoči promjene propisa o motorima?

Bi li bio pravi izbor da Hamilton napusti momčad koja mu je omogućila osvajanje šest naslova? Čak i da je to pravi potez za obojicu, koga bi Ferrari trebao žrtvovati? Ode li Charles Leclerc, bi li Monežanin otišao u Mercedes?

Kao što je poznato, ugovori Charlesa Leclerca i Carlosa Sainza ističu 2024. Međutim, Monežanina  uopće ne brine potencijalni dolazak Hamiltona u Ferrari:

„Uopće nisam zabrinut. Da je bilo nešto, Fred (Vasseur) bi mi rekao, ne sumnjam,“ rekao je Leclerc za francuski L’Equipe. „Razmjena mjesta između Lewisa i mene? Neću govoriti o tome, ne želim davati naslove za medije.“

Eventualna vozačka postava Leclerc/Hamilton bi svakako privukla pažnju i imala eksplozivan potencijal (u svakom smislu te riječi). Uparivanje Britanca i Monežanina je jako vruća stvar, jer žeđ za uspjehom od strane Leclerca ne bi odgovarala želji Hamiltona za osmim naslovom.

Međutim, Charles je ipak ostavio otvorena vrata: „Vidjet ćemo šta će se dogoditi u budućnosti. Ali opet ne želim komentirati, počinjem se upoznavati sa novinarima.“