Fernando Alonso jasno je dao do znanja da ne bi imao problem da se ponovo utrkuje sa Hondinim motorom, dok napominje kako će nastojati da bude u kondiciji sudjelovati u novim propisima, ali uvjerava da to ne znači kako neće biti spremni prije 2026. da se bore za naslov.

Španjolac blagonaklono gleda na dolazak Japanca u Aston Martin i podsjeća da iako još ne zna šta će raditi 2026., trenutna situacija pogonske jedinice nije onakva kakva je bila u McLarenu.

Dvostruki prvak napominje kako je Hondin dolazak znak motivacije unutar Aston Martina da se bori za naslov. To što je tvornički tim jamči momčadi da ne ovisi ni o kome drugome u ostvarivanju svojih ciljeva, a iako nisu imali idealnu prošlost, za njega ne bi bio problem ponovno voziti sa njihovim motorom.

„Ovo su sjajne vijesti za tim, jako smo uzbuđeni. To pokazuje posvećenost Aston Martina pobjeđivanju na utrkama, biti svjetski prvaci i biti neovisni. To je najbolji način da budete sigurni da u potpunosti kontrolišete sve, to je sjajan dodatak za nas,“ rekao je Alonso na press konferenciji uoči VN Monaka.

Iako saradnja Aston Martina sa Hondom ne počinje prije 2026., Alonso zna da će oni biti spremni za borbu za naslov ranije.

Španjolčeva ideja je nastaviti sa utrkivanjem za tri godine, ali zna da je pred njim još puno vremena i možda će ga tijelo ili motivacija natjerati da ranije prestane. Vrijeme će reći.

„Sporazum sa Hondom jasno pokazuje posvećenost Aston Martina borbi za naslov, ali to ne znači da nećemo biti spremni prije 2026. godine,“ ističe on.

„Ne znam šta ću raditi te godine, ali siguran sam da ću se osjećati dobro, brzo i motivirano. Želio bih se nastaviti utrkivati, ali možda se jednog dana probudim i poželim stati, a ne biti sporiji. Još je dug put pred nama,“ zaključio je Alonso.