Bivši vozač Formule 1 i Maxov otac, Jos Verstappen kritikovao je Tota Wolffa zbog toga što nije zvao kako bi saznao zdravstveno stanja njegovog sina nakon sudara s Lewisom Hamiltonom u Silverstoneu.

Vozač Red Bulla je neozlijeđen nakon što se zabio u barijere silom 51G na prošloj utrci za VN Velike Britanije, premda je iz predostrožnosti prebačen u obližnju bolnicu kako bi se provjerilo njegovo zdravstveno stanje.

Komunikacijski tim Maxa Verstappena je izjavio da je vozač dobro i da nema ozljeda, iako trpi bolove od udarca. Međutim, Jos Verstappen kritikovao je šefa Mercedesa jer ih nije kontaktirao kako bi se doznalo zdravstveno stanje nakon neugodnog incidenta.

Jos vjeruje da je Toto posljednjih godina održavao kontakt samo kako bi osjetio buduće potpisivanje. Nizozemac kaže da su godinama imali dobar odnos, ali sada tvrdi da ga Wolff više ne mora zvati.

„Godinama smo imali dobar kontakt, neprestano nas je zvao i pipao nas. Mislim da svi znaju zašto. To pokazuje karakter koji ima. Ne mora više zvati,“ izjavio je stariji Verstappen za njemački RTL.

Jos je također bio nezadovoljan sa Hamiltonovim proslavama na kraju utrke. Nizozemac vjeruje da to nije bilo sportsko ponašanje, s obzirom na to da je Verstappen bio u bolnici. Baš kao i Helmut Marko, on je bio za Hamiltonovu diskvalifikaciju.

„Ne slavite svoju pobjedu s takvom euforijom kad je vaš suparnik u bolnici,“ dodao je.

Bivši F1 vozač također je želio potvrditi da je njegov sin dobro. Max o tome nije dao previše izjava, samo putem svojih društvenih mreža, ali njegov otac pojašnjava da je prvo što treba uraditi je oporaviti se.

„Max je zasad dobro, dobro je. Ostao je bez daha, zato u početku nije htio ništa reći, da prvo dođe do daha,“ rekao je Jos Verstappen.