Lando Norris je ugodno iznenađen svojim i McLarenovim razvojem ove sezone, u kojoj su trenutno četvrta najbolja momčad.


Nakon nekoliko teških sezona, McLaren je 2019. čini se konačno pronašao izlaz iz krize i kreću se u dobrom smjeru. Nakon razočaravajuće 2018. u kojoj su očekivanja bila velika zbog prelaska sa Hondinih na konkurentnije Renaultove motore, McLaren je promijenio strukturu momčadi, a zavladala je i drugačija filozofija bolida nakon temeljnog problema sa aerodinamikom kojeg je imao MCL33.

Sainz i novajlija Norris zamijenili su Vandoornea i Alonsa, te se momčad ove godine etalbirala kao četvrta najbolja na gridu, ispred Renaulta, Alfe, Haasa i Racing Pointa. Trenutno imaju 82 boda, što je 20 bodova više nego za cijelu prošlu sezonu.

Novajlija Norris kaže da nisu očekivali da će biti ovako dobri i ugodno je iznenađen svojim i McLarenovim razvojem u F1 2019:

„Nismo mislimo da ćemo biti ovako dobri…mislim da još uvijek nismo u potpunosti četvra najbrža ekipa, ali mislim da tim radi jako dobar posao. Promjene guma, startovi—sve te stvari u kojima nismo bili dobri prošle godine, sve smo ih značajno poboljšali ove godine i generalno smo puno bolji nego većina timova.“

„Ta strana je puno bolja i pomogla nam je da budemo ovako dobri u smislu poretka konstruktora, to nam je donijelo puno bodova, tako da se zahvaljujem dečkima što su radili na tim područjima. To nam je bilo od velike pomoći.“ 

Iako zaostaje za timskim kolegom Sainzom u poretku vozača, mladi Britanac je u prosjeku brži od Španjolca u kvalifikacijama i generalno je impresionirao u prvom dijelu svoje debitantske sezone u Formuli 1.

„Nisam mislio da ću imati ovakvo povjerenje i samopouzdanje u ovom dijelu sezone. S obzirom koliko sam bio nervozan na početku sezone u Australiji, sada imam puno veće samopouzdanje, puno bolje znam šta moram raditi,“ dodaje Norris.