Šef Red Bulla, Christian Horner je obećao da će se njegova momčad vratiti u borbu nakon ljetne stanke, obzirom da su imali dva razočaravajuća vikenda u kojim su izgubili liderske pozicije u oba prvenstva.

Max Verstappen je imao prednost od 32 boda u odnosu na Lewisa Hamiltona u prvenstvu vozača nakon trostrukog vikenda: Francuska i Austrija (dvije utrke), ali je nakon pauze od dva vikenda pao iza Mercedesovog vozača i sad ima zaostatak od osam bodova.

U Silverstoneu je Verstappen pretrpio udarac od 51G nakon incidenta sa Hamiltonom (koji je dobio kaznu od 10 sekundi), dok je u Mađarskoj bio žrtva Valtterija Bottasa – Finac je prouzrokovao veliki haos u prvom zavoju Hungaroringa.

Unatoč tome što mu je nedostajao značajan dio downforcea, Verstappen je uspio osvojiti dva boda, ali je ostao bez uspjeha u nizu „čudnih trenutaka“ koje su ga koštale liderske pozicije.

U konstruktorskom prvenstvu Mercedes je također pretekao svog glavnog rivala kako bi otišao na vrh i došao do 12 bodova prednosti.

Šef austrijke momčadi je obećao da će se Red Bull vratiti kada se sezona nastavi – utrkom na Spa-Francorchampsu krajem augusta, a  uvjeren je da će niz loših nesretnih okolnosti prema njegovoj ekipi: stati.

„U prvom dijelu godine pobijedili smo na šest utrka,“ kaže Horner.

„Utrke na kojima nismo osvojili bodove, ako pogledate Azerbajdžan, to nije bila Maxova krivica, (u) Silverstoneu nije bio Max, ovdje (Mađarska) nije bila Maxova krivica,“ pojašnjava on.

„Očigledno je da je bilo nekoliko teških sedmica, ali stvari se mogu brzo okrenuti kao što se vidjelo, a dug je put do kraja ovog prvenstva. Dakle, naša sreća će se promijeniti. Tijekom sezone će se to balansirati i radujem se drugom dijelu godine.“

„Cijela momčad je zaslužila zasluženu pauzu i vozači će imati dovoljno slobodnog vremena. Vjerujte, mi ćemo se vratiti borbi u drugom dijelu sezone, tako da će to biti zanimljivo,“ jasan je Christian Horner.