Šef Ferrarija, Mattia Binotto kaže da njegova ekipa ima najbolju vozačku postavu na trenutnom gridu Formule 1 nakon što su Carlos Sainz i Charles Leclerc u 1. dijelu sezone osvojili više bodova nego što su to imali krajem 2020.

Leclercova utrka je završena u 1. zavoju Hungaroringa zbog posljedica koje je Bottas izazvao, ali Sainz je nastavio do pobjedničkog postolja – završio je 4., ali diskvalifikacijom Vettela se pomjerio na 3. mjesto.

Nakon utrke za Veliku nagradu Mađarske, Binotta su upitali koliko je sretan sa svojom vozačkom postavom, koja je za sezonu 2021. godine postala najmlađa u historiji Ferrarija.

„Jako sam sretan iz mnogo razloga. Prvi je taj što mislim da imamo najbolju vozačku postavu na gridu,“ odgovorio je šef talijanske momčadi.

„Drugo, jer znamo da je Charles fantastičan vozač, jako talentovan, ali se i dalje usavršava – prilično sam zadovoljan s tim. Imao je velike prilike za pobjedu: prva je bila u Monaku, ali iz mnogih razloga znamo da to nije uspjelo,“ dodao je Binotto, osvrnuvši se na pretrpljenu štetu zbog koje Leclerc nije mogao sudjelovati na svojoj domaćoj utrci kad je osvojio pole position.

Monežanin je ove sezone osvojio dva pole positiona: prvi u Monaku, a drugi u Azerbejdžanu – da bi nakon toga došao do drugog mjesta na Velikoj nagradi Velike Britanije, gdje su ga 2 kruga dijelila do senzacione pobjede.

Šef Scuderie se zatim osvrnuo na Sainza. Uvjerava da se Španjolac brzo integrira u ekipu, pritišće Leclerca, a nakon Mađarske oba Ferrarijeva vozača imaju po 80 bodova.

„Druga strana, mislim da se Carlos jako dobro integrira. Poboljšava utrku za utrkom, on je sjajan: da kažem mjerilo za Charlesa,“ dodao je. „Pritišće ga ga kad su uvjeti najteži, a kao što ste rekli – obojica imaju – po 80 bodova.“

„To pokazuje koliko je važno imati dva dobra vozača koji osvajaju bodove za konstruktorsko (prvenstvo), izuzetno sam zadovoljan s tim. Gledajući naprijed, ta dva vozača će nam pružiti veliko zadovoljstvo,“ jasan je Binotto.

Nakon 11 utrka u tekućoj sezoni, Ferrari već ima 32 boda više nego što je imao na kraju 2020. godine. Scuderia ima isti broj bodova kao i McLaren nakon prvog dijela sezone, tako da će ova borba za 3. mesto biti jako interesantna do kraja godine.