Christian Horner se nada da njegov tim Red Bull može nastaviti “jahati na valu” svog uspjeha iz 2023. što je duže moguće jer će biti nemoguće učiniti nešto bolje.

Red Bull je osvojio svoj šesti konstruktorski naslov sa šest utrka prije završetka sezone, što je još jedno upisivanje za momčad iz Milton Keynesa u knjigu rekorda Formule 1 koju neprestano ispisuju ove godine.

Šef austrijske momčadi je rrkao da je gubitak niza uzastopnih pobjeda na utrkama u Singapuru bio neizbježan.

Iako nepobjedivost sezone više ne visi ispred njegove momčadi, Horner kaže da moraji nastaviti “pomicati granice” kako bi “jahala na valu” uspjeha što je duže moguće, jer će to biti teško ponoviti .

“Ponovljena sezona kao što je ova, [to je] zlatni trenutak za momčad”, rekao je

“Biti bolji nego što radimo, mislim da je to nemoguće. Dakle, mislim da jašemo na valu i naravno da želimo pokušati jahati na tom valu što duže možemo.”

“Ali Formula 1 je posao koji se brzo kreće. Vidite kako se momčadi brzo penju, spuštaju: Singapur, ako ništa drugo ne pokazuje da ne može biti samozadovoljstva, da moramo nastaviti pomjerati granice.”

Horner je također odao počast članovima tima koji su napravili dominantan RB19, koji nije pokazao gotovo nikakve slabosti, a u rukama Maxa Verstappena je razina više

“Prošla godina bila je vrlo jaka godina za nas,” dodao je.

„Ali to što smo zadržali taj momentum, noseći se sa izazovima koje smo imali, svjedočanstvo je svih u momčadi koji su neumorno radili kako bi proizveli bolid konkurentan kakav smo mi imali, da su vozači, a posebno Max uspjeli tako dobro iskoristiti.