Talijanski mediji su došli do informacije da Honda ‘tiho’ radi na novom mapiranju pogonske jedinice kojom planiraju povećati snagu svojih motora za posljednje dvije utrke, što bi mogao biti značajan ‘vjetar u leđa’ Red Bullu i njihovoj prvoj zvijezdi Maxu Verstappenu u pohodu na naslov prvaka.

Honda i Red Bull nisu sjedili ‘skrštenih ruku’ te navodno imaju spreman odgovor na Mercedesovu dominantu brzinu na pravcima. Brazil je upalio ‘alarme’ u Milton Keynesu jer je Lewis Hamilton slavio unatoč isključenju iz rezultata kvalifikacija, startu sa zadnjeg mjesta i kazni od 5 mjesta. Britančev Mercedes je dominirao na pravcima u Interlagosu što je on iskoristio da dođe do sjajne pobjede.

U Kataru je razlika između Red Bulla i Mercedesa na pravcima bila znatno manja. Iz Red Bulla kažu da su ‘normalizirali’ Mercedesovu brzinu na pravcima nakon što je FIA uvela nove testove za provjeravanja savitljivosti zadnjeg krila (sve ekipe uključujući Mercedes su prošle ovaj test u Kataru). Međutim, iz Red Bulla poručuju da Mercedes u Kataru nije koristio ‘sporno’ zadnje krilo iz Brazila, a Mercedes sam je otkrio da u Hamiltonovom bolidu u Losailu nije bio ‘moćni’ motor iz Brazila.

Najveću razliku u Kataru između Mercedesa i Red Bulla je napravio setup. Red Bull je ‘zalutao’ poslije prvog treninga, a suočili su se sa još jednim problemom: zadnje krilo koje su spremili za Katar nisu mogli koristiti zbog neispravnog DRS mehanizma. Zbog toga su se morali vratiti na stariju specifikaciju zadnjeg krila što je u potpunosti poremetilo balans bolida. Posebne probleme je vozačima zadavalo podupravljanje, što govori i 4 desetinke zaostatka koje je Max Verstappen imao za Hamiltonom u kvalifikacijama. Red Bull je tek u utrci pronašao optimalan setup, ali je tada već bilo prekasno.

Red Bull je u Kataru planirao koristiti zadnje krilo koje proizvodi ‘srednje’ količine downforcea, ali su se morali vratiti na krilo koje bi inače koristili u Monaku-krilo koje proizvodi maksimalne količine downforcea, što je poremetilo balans bolida i što je dovelo do velikog podupravljanja na soft gumama u kvalifikacijama. (Image copyright: @formu1a__uno

Red Bull je bio primoran promijeniti zadnje krilo jer je Mercedes spremao protest nakon kvalifikacija. Problem sa DRS krilcem im nije donosio nikakve prednosti u performansama. Mercedes je to znao, ali je takvo ponašanje DRS krilca i dalje protiv pravila. Red Bull je stoga želio biti siguran.

Mercedes u Kataru nije korisito svoj ‘moćni’ motor iz Brazila, ali će on biti u Hamiltonovom bolidu za zadnje dvije utrke sezone. Honda je stoga također spremila odgovor. Kako prenosi talijanski novinar  Giuliano Duchessa, Honda će povećati snagu svoje pogonske jedinice za zadnje dvije utrke uvođenjem novih mapa motora.

Sličnu informaciju prenosi i njemački AMuS, koji također tvrdi da će Honda drugačije ‘programirati’ svoje motore za zadnje dvije utrke, kako bi Red Bull na raspolaganju imao više snage i kako bi mogli parirati Mercedesu. Toto Wolff s druge strane vjeruje da je Honda već u Kataru oslobodila više snage, što se vidjelo po podjednakim performansama Mercedesa i Red Bulla na pravcima. Horner je također dao nagovijestiti da će do utrke u Saudijskoj Arabiji riješiti svoje probleme sa DRS mehanizmom i da će moći koristiti svoje ‘optimalno’ zadnje krilo:“Imat ćemo rješenje za to,“ poručio je Red Bullov šef.