Vozač Red Bulla, Max Verstappe kaže da mu je cilj osvojiti jednu titulu u premier klasi, iako nema ništa protiv toga da ih više osvoji.

Nizozemac je dvije utrke udaljen od tog pothvata u koje ulazi sa prednošću od osam bodova nad svojim najvećim konkurentom Lewisom Hamiltonom.

S obzirom na to da ima samo 24 godine, mnogi očekuju da kad se povuče iz Formule 1 će osvojiti više naslova, možda čak imati više titula od svog suparnika koji je na brojci od 7, bez obzira na to hoće li pobijediti ove sezone ili ne.

Međutim, nizozemski vozač se ipak ne brine oko toga, navodeći da je osvajanje jednog prvenstva njegov “konačni cilj” i da bi nakon toga “završio” sa Formulom 1.

Nakon što osvoji šampionat, 24-godišnjak uvjerava da nije važno koliko će još titula osvojiti prije nego što ode u mirovinu.

“U Formuli 1 ne toliko,” rekao je za BBC podcast. “Zato što je to, to. Završili ste to, a onda više nije važno koliko ćete osvojiti jer ste već osvojili jedan,” dodao je.

“Naravno, uvijek bih pokušavao pobijediti više, ali to je ostvareno, to je konačni cilj, a naravno, jako ću se truditi da to postignem, a nakon toga je mnogo manji pritisak.”

U stvari, Verstappen tvrdi da kad jednom kada bude imao jednu titulu uz pored svog imena, početi će razmišljati o tome što želi ostvariti izvan Formule 1.

“Naravno, mnogo ću se zabavljati vožnjom, a onda možda polako početi razmišljati o drugim stvarima izvan Formule 1 koje ćete ostvariti,” zaključio je Max Verstappen.

Odavno nismo imali ovaku tijesu završnicu, a da je ostalo još samo dvije utrke do kraja u kojoj se nije znalo ko će osvojiti naslov.

Momentum je tokom sezone uz incidente prelazio sa Verstappena na Hamiltona. U ovom trenutku je na strani sedmerostrukog svjetskog prvaka koji je vezao dvije uzastopne pobjede. Nastavak slijedi na Velikoj nagradi Saudijske Arabije.