Alain Prost smatra da je borba za titulu između Lewisa Hamiltona i Maxa Verstappen u sezoni 2021. godine ‘izuzetna’, a dodaje kako je teško reći ko je bolji vozač.

Borba za naslov tekuće sezone je krenula od prve utrke, a takvo nešto će se nastaviti u posljednje dvije utrke sezone. Hamilton je smanjio bodovnu prednost nad Verstappenom na samo osam bodova nakon Velike nagrade Katara.

Prost smatra da je borba između ova dva vozača bila jako dobra za Formulu 1, a nada se da će se prvenstvo odlučiti na zadnoj utrci koja se vozi za Veliku nagradu Abu Dhabija.

“To je najbolje za sport. To je najbolje za Formulu 1,” rekao je Prost za podcast Fast Lane.

“Vrlo je teško procijeniti njih dvojicu. Ono što rade ove godine je izuzetno. To je izuzetno za naš sport, a nadam se da ćemo ići do posljednje utrke u Abu Dhabiju da vidimo konačan rezultat. Nemam favorita.”

Prost ne može reći ko je imao bolje performanse: Hamilton ili Verstappen u sezoni 2021., s obzirom na različite okolnosti svakog vozača u njihovoj borbi.

“Prije svega, vozač je uvijek kombinacija bolida i ekipe iza,” dodao je. “Lewis ima mnogo više iskustva [u] znanju kako osvojiti ili izgubiti prvenstvo jer je izgubio jedan bod, mislim, u McLarenu [2007.].”

“Ali s druge strane, Max je bio vrlo mlad i vrlo brz i velikodušan da je napravio nekoliko pogrešaka u posljednjih nekoliko godina. Sada radi mnogo, mnogo manje [griješi]. Mnogo je jači nego prije. On je na sličnom nivou (kao) Lewis,” smatra on.

“[Za Verstappena], želite osvojiti prvo prvenstvo jer ne znate hoćete li imati drugu priliku. A za Lewisa, on bi bio jedini rekorder [koji je osvojio osmi naslov]. [Borba sa Verstappenom] je zapravo motivacija koju je Lewis trebao da ostvari ono što želi postići,” pojašnjava Prost.

Iako Prost kaže da nema favorita među kandidatima za naslov, smatra da bi bilo “sjajno” da Verstappen osvoji svoj prvi naslov u Formuli 1, ali također vjeruje da ako Hamilton dođe do titule bi također bilo zasluženo.

“Mislim da bi bilo sjajno kada bi Max mogao biti svjetski prvak, jer je mlad momak i stvarno zaslužuje [to] zbog onoga što je radio od početka,” smatra on.

“Ali s druge strane, ono što Lewis radi u ovom trenutku, nakon što je već [osvojio] sedam naslova prvaka, također je izuzetno. Stoga, da vidimo šta će se dogoditi. Ne bih želio reći [tko će pobijediti],” zaključio je Prost.