Lewis Hamilton je odgovorio Maxu Verstappenu na njegovim izjavama da Britanac ‘nije Bog’ i da je lako voziti sa ’97-98%’ kada te niko ne pritišće. Vozač Mercedesa je rekao da su Nizozemčevi komentari ‘smiješni’ i znak nemoći.

Hamilton ove sezone ima priliku izjednačiti Schumacherov rekord od 7 naslova, ako uspije nastaviti svoj niz naslova koji traje od 2017. godine. Ukupno je Britanac od dolaska u Mercedes 2013. godine osvojio 5 naslova, a titula najboljeg mu je izmakla samo 2016. godine, kada ga je porazio tadašnji timski kolega Nico Rosberg.

Max Verstappen i Red Bull imaju cilj stati u kraj Hamiltonu i Mercedesu ove godine, a Nizozemac je nedavno izjavio da je Hamilton ‘jedan od najboljih, ali on nije Bog.’ Uz to je dodao da uspjeh u F1 ovisi od bolida i da je lako voziti sa 97-98% kada nemate pritisak od rivalskih timova. Time je Verstappen umanjio Hamiltonove uspjehe, ali ovaj mu nije ostao dužan.

Kada je upitan šta misli o Verstappenovim komentarima, Hamilton je rekao:“Smiješno mi je vidjeti to. Poznat sam da svoju priču obavljam na stazi. Vidim to kao znak nemoći.“

Hamilton vjeruje da će mu Valtteri Bottas i „uobičajeni dečki“ biti glavna konkurencija u novoj sezoni. Hamilton ulazi u svoju osmu godinu sa Mercedesom, a kaže da ne osjeća pritisak.

„U ovo doba godine ne osjetite pritisak, sve se svodi na to da se zabavite. Fokusirani ste ali uživate u trenutku. Momci su radili naporno kako bi sklopili bolid i samo ga nas dvojica možemo voziti, što je nevjerovatno. Ovo je moja osma godina i uzbuđenje je isto svake godine. Rekao bih da je najimpresivnija stvar ove ekipe što su svi super fokusirani, a zbog uspjeha kojeg smo ostvarili bi se bilo lako opustiti.“