Lewis Hamilton se nada suhom vremenu sutra, kako bi se mogle održati kvalifikacije i kako ne bi startao sa 6. mjesta u slučaju da se rezultati drugog treninga budu koristili za formiranje grida.

Za sutra su predviđeni jaki pljuskovi, te postoji mogućnost da se 3. trening i kvalifikacije ne održe. U tom slučaju bi se, ako uslovi budu dozvoljavali, kvalifikacije pomjerlie na nedjelju ujutro, a ako to ne bude slučaj, onda će rezultati 2. treninga formirati startni grid.

Ako se to desi, Hamilton će startati šesti. Britanac se ipak nada suhom vremenu i održavanju kvalifikacija.

„Definitivno bi bilo pušiona kada bi startali šesti, ako ne bismo imali kvalifikacije. Drugi trening nije bio sjajan. Startao bih niže nego prošle sedmice. Definitivno bi bilo izazovno. Plesat ću ples za suho vrijeme, ako takav ples postoji,“ rekao je Hamilton.

Timski kolega Bottas je bio drugi ovog poslijepodneva, manje od pola desetinke iza Verstappena. Hamilton kaže da nije u potpunosti zadovoljan svojim bolidom.

„Bilo je relativno normalno ali daleko od uobičajenog tempa. Imamo posla da shvatimo zašto je to tako. Početak drugog treninga je bio dobar, ali onda je brzina počela padati. Ostali su jako brzi, a Valtteri je pokazao da ima dobar tempo. Nadam se da će sutra biti bolje.“